Đilas: 600 miliona evra za NIP

Dragan Đilas kaže da je u narednoj godini za NIP predviđeno 600 miliona evra, od čega dve trećine za infrastrukturne projekte.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 26.11.2007.

15:33

Default images

Ministar bez portfelja zadužen za Nacionalni investicioni plan istakao je na izlaganju pred članovima Američke privredne komore u Srbiji da je za ovu godinu za NIP bilo predviđeno 550 miliona evra, ali je do sada iskorišćeno samo dve trećine sredstava, dok će do kraja godine ostati neupotrebljeno 20 odsto sredstava, koja će biti vraćena u budžet.

"Mislim da je odgovornost za neiskorišćena sredstva pre svega na onima koji su predlagali projekte koji ne mogu da se završe i na onima koji su u realizaciji projekata pokušali da rade mimo zakona o javnim nabavkama, što više ne prolazi", istakao je on i dodao da će ti propusti u narednoj godini biti ispravljeni tako da bi trebalo da bude iskorišćen ceo iznos predviđen za Nacionalni investicioni plan.

Đilas je ukazao da će u naredne tri godine iz Nacionalnog investicionog plana biti završeno 80 odsto Koridora 10 i gasifikacija Srbije, a značajna sredstva biće uložena i u sređivanje i izgradnju mostova u Beogradu i drugim mestima u Srbiji.

Prma njegovim rečima, NIP bi trebalo da bude osnova planiranog razvoja Srbije i rasta bruto domaćeg proizvoda, kao i otvaranja novih radnih mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: