Lazarević uticao na odluke NIS-a?

Upravni odbor NIS-a odlučio je da izdvoji iz svog sastava firmu Tečni naftni gas.

Izvor: B92

Petak, 06.10.2006.

16:22

Default images

Ta odluka doneta je istog dana kada je objavljen prospekt za privatizaciju naftne kompanije. Kako nezvanično saznajemo, firma Tečni naftni gas se izdvaja da bi se taj deo NIS-a što brže prodao. Kao glavni kupac u medijma se pominje biznismen Vojin Lazarević.

Tender za prodaju NIS-a najavljen je za ovaj mesec.

Vladina radna grupa za NIS obavestila je još u ponedeljak firmu Meril Linč, privatizacionog savetnika za NIS, o nameri da se taj deo naftne kompanije osamostali.

Oni međutim još nisu dobili odgovor da li savetnik predviđa da se firma Tečni naftni gas izdvoji iz NIS-a. Današnja štampa pominje Vojina Lazarevića u vezi sa odlukom NIS-a da iz svog sastava izdvoji  firmu Tečni naftni gas.

Ta odluka, koju  treba da potvrdi skupština akcionara NIS-a, doneta je istog dana kada je objavljen prospekt za privatizaciju naftne kompanije, a za koju je tender najavljen ovog meseca.

Prema nezvaničnim informacijama, cilj tog poteza je da se omogući što brža prodaja tog dela NIS-a i kao glavni kupac pominje se Vojin Lazarević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: