Konzorcijum gradi most Beška

Konzorcijum kompanija DSD iz Nemačke i austrijske Alpine majreder gradiće i obnavljati stari most na Dunavu kod Beške.

Izvor: B92

Petak, 14.07.2006.

15:07

Default images

Direktor Puteva Srbije Branko Jocić je na konferenciji za novinare rekao da će izgradnja i obnova mostova koštati 3,5 milijarde dinara. On je kazao i da su dodeljeni poslovi na obnovi postojeće trake i završetku izgradnje autoputa Beograd-Novi Sad, za ukupno 6,5 milijardi dinara.

"Odluka finansijera projekta, Evropske investicione banke i Evropske banke za obnovu i razvoj, o izboru pobednika tendera čekala me je u četvrtak ujutru na stolu", rekao je Jocić.

Pomoćnik direktora Puteva Srbije Slavoljub Tubić kazao je da predstoji izrada idejnog projekta za izgradnju mosta kod Beške. Projekat bi trebalo da odobre finansijeri i Vlada Srbije, a realizacija bi mogla da počne već u septembru.

Izgradnja mosta biće finansirana iz kredita Evropske investicione banke i Evropske banke za obnovu i razvoj u ukupnom iznosu od 53 miliona evra. Tender je raspisan 4. maja 2004. godine, a prijavilo se ukupno sedam kompanija i konzorcijuma.

Konzorcijum srpskih firmi dao je finansijski najpovoljniju ponudu na tenederu, ali su finansijeri odbili da im dodele posao zbog lažnih podataka o poslovanju kompanije dostavljenih u kvalifikacionoj dokumentaciji za tender. Generalni direktor građevinske firme "Mostogradnja", predvodnika nacionalnog konzorcijuma, Branko Knežević, izjavio je da je iznenađen odlukom o pobedniku tendera i najavio da će konzorcijum održati sastanak na kojem će odlučiti o daljim postupcima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: