Stiže plan za Fruškogorski koridor

Vlada Srbije i Vlada Vojvodine izdvojiće po 200 miliona dinara za izradu projekta gradnje autoputa od Novog Sada do Rume.

Foto: Ilustracija, (sxc.hu)
Foto: Ilustracija, (sxc.hu)

U narednih 10 dana biće raspisana javna nabavka, najavili su ministar regionalnog razvoja Igor Mirović i pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju Branislav Bugarski.

Mirović je rekao da bi projektna dokumentacija mogla da bude potpuno gotova u prvoj polovini 2015. godine, i da bi radovi počeli krajem te godine, kao i da je gruba procena da je vrednost radova oko 150 miliona evra.

U narednih desetak dana biće raspisana javna nabavka i izrada projektne dokumentacije bi mogla da počne već krajem maja ili početkom juna, izjavio je Mirović novinarima po završetku sednice Radne grupe za taj posao.

Takozvani cbiće dugačak oko 30 kilometara i imaće tunel kroz Frušku goru dodatne dužine tri kilometara i imaće po dve trake autoputa.

Mirović je dodao da će tek biti po završetku projekta biti razmatrano da li će se taj autoput finansirati kreditom ili, što je verovatnije, s obzirom na zaduženost zemlje, putem koncesije ili nekim drugim oblikom javno-privatnog partnerstva.