Ruska mašinerija čeka Bekov potpis?

Beograd -- Genadij Matjuhin, tehnički direktor „Ruskih Železnica“ za projekte u Srbiji očekuje da oba koloseka pruge Beograd - Pančevo budu kompletirana do jeseni 2016.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Modernizacija pruge Beograd - Pančevo, koja se finansira iz ruskog kredita, biće završena pre roka, najavljuje Genadij Matjuhin.

Matjuhin, tehnički direktor „Ruskih železnica“ za projekte u Srbiji, kaže da bi posao prema ugovoru trebalo da bude završen 2017. godine, ali kako je već sada plan premašen za deset odsto, očekuje se da pančevačka dvokolosečna pruga bude kompletirana do jeseni 2016.

Ali, ne ide realizacija ruskog kredita na svim projektima tako glatko kao na pančevačkoj pruzi. Kasni se sa potpisivanjem aneksa 2 ugovora o ruskom kreditu, koji se odnosi na obnovu šest deonica na železničkom Koridoru 10 u dužini od 112 kilometara. "Mi smo bili spremni da sa radovima krenemo još letos. Dve kompozicije sa teškim građevinskim mašinama već smo dopremili u Rumu, a i treća je na putu ka Srbiji i prešla je granicu između Belorusije i Poljske. Ukupno će na srpskim prugama biti angažovano više od 100 naših najsavremenijih mašina za izgradnju pruga", kaže Matjuhin. "Na žalost, na potpisivanje aneksa 2 nismo mogli da utičemo, malo se to oteglo zbog Upravnog odbora „Železnica Srbije“, a potom je smenjen i generalni direktor tog preduzeća, tako da čekamo izbor novog sa kojim ćemo potpisati ovaj dokument. Aneks je svakako spreman. Upravni odbor „Železnica Srbije“ formirao je i komisiju koja je analizirala cene radova. I, cene smo usaglasili", navodi on. Kao jedan od najozbiljnijih kandidata za čelno mesto Železnica spominjan je u javnosti biznismen Milan Beko.

"Obnova postojećeg i izgradnja drugog koloseka na pruzi Beograd - Pančevo počela je 25. marta i od tada aktivno radimo. Izveden je veliki obim radova. Plan smo prebacili za više od deset odsto. Imali bismo još bolji rezultat, ali su nas obilne padavine usporile na izgradnji drugog mosta preko Tamiša, ali sada i taj deo ide po planu. Na dva stuba trenutno postavljamo šipove. Na stubu broj dva smo pobili tri šipa, a na stubu pet danas počinjemo betoniranje drugog šipa. Na deonici na desnoj obali Tamiša pre dve nedelje smo počeli radove iako je po dinamici trebalo tek u oktobru", kaže on.

Osim pančevačke pruge i modernizacije šest deonica na Koridoru 10, iz ruskog kredita od 800 miliona dolara finansiraju se i barska i pruga Stara Pazova - Novi Sad.

"Ovog meseca sa Saobraćajnim institutom CIP smo potpisali ugovor za izradu projekta obnove barske pruge, gde radovi kreću sledeće godine", ističe sagovornik.

"U septembru CIP-u ćemo poveriti i izradu glavnog projekta za prugu Stara Pazova - Novi Sad. Dugo se usvajao idejni projekat i zahvaljujući pomoći Zorane Mihajlović, ministra građevinarstva, taj posao je odrađen i sada možemo da idemo dalje sa projektovanjem".

Inače, veoma je komplikovan taj projekat i najverovatnije ćemo da angažujemo i naše stručnjake koji će zajedno sa CIP raditi na ovom poslu, kako bi kasnije imali što manje primedbi. Ako bude sve kako treba, planiramo da radove na modernizaciji pruge Stara Pazova - Novi Sad počnemo krajem 2015. ili početkom 2016. Peti projekat iz ruskog kredita je isporuka dizelmotornih vozova i tu pregovori o broju vozova bez problema idu svojim tokom.