"Pruga da bude oslonac a ne teret"

Beograd -- Na železničkom stajalištu Krnjača počelo je polaganje novih koloseka u okviru modernizacije po ruskoj tehnologiji, što će omogućiti da se vozovi kreću 120 km/h.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Reč je o projektu u okviru pančevačke pruge koja se finansira sredstvima ruskog kredita, a direktor Ruskih državnih železnica Vladimira Jakunjina je tom prilikom izrazio zadovoljstvo radovima i istakao da je to veoma važan projekat za obe strane.

Jakunjin je rekao da je zbog toga taj projekat "pod ličnom kontrolom predsednika Srbije Tomislava Nikolića" sa kojim je, kako je rekao, ranije jutros imao sastanak.

On je podsetio da su ovogodišnje poplave usporile radove, ali da je to nadoknađeno, i da će taj projekat biti u roku realizovan.

Mihajlović je rekla da će se vozovi kretati prugom Beograd- Pančevo 120 km na sat i da će radovi biti završeni i pre predviđenog roka, a to je kraj 2016. godine.

Ona je kazala da Železnicama Srbije predstoji ozbljan period modernizacije i da veruje da se vozovi na srpskim prugama za godinu dana neće kretati 40 km na sat.

Rekonstrukcija, izgradnja i modernizacija drugog železničkog koloseka na 15 kilometara dugoj deonici Pančevački most - Pančevo Glavna, na železničkoj magistrali Beograd Centa-Pančevo Glavna-Vršac- državna granica sa Rumunijom, prvi je projekat iz ruskog državnog izvoznog kredita za modernizaciju srpskih železnica, koji je počeo da se realizuje 25. marta 2014.

Vrednost posla je oko 91 miliona dolara, od čega se oko 78 miliona dolara obezbeđuje iz ruskog kredita, a oko 13 miliona dolara, odnosno 15 odsto vrednosti kredita obezbedjuje na ime učešća država Srbija.

Izvođač radova je ruska kompanija "RŽD Internešnl", čiji su osnivač Ruske državne železnice, a koja je zadužena za realizaciju ruskog kredita za modernizaciju železnice u Srbiji.

Nakon početka polaganja novih koloseka u železničkom stajalištu Krnjača, gosti će obići Osnovnu školu "Vasa Živković" u Pančevu.

Inače, kompanija "RŽD Internešnl" je pomogla ovoj školi tako što je rekonstruisala objekat i renovirala školske prostorije, uključujući učionice nižih razreda i djačku kuhinju, rešila problem kišne kanalizacije u unutrašnjem školskom dvorištvu i nabavila novu sportsku opremu za fiskulturnu salu.

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da su aktuelni projekti rekonstrukcije srpskih pruga na kojima su angažovane Ruske železnice, pre svega radovi na deonicama Beograd - Pančevo i Beograd - Novi Sad, osnova za druge projekte.

Nikolić je u razgovoru sa predsednikom Ruskih železnica, Vladimirom Jakunjinom, kao primer za druge projektre, naveo rekonstrukciju pruge Beograd - Bar, koja treba da postane, kako je rekao, oslonac razvoja privrede Srbije, a ne teret za državu, kakvom je sad smatraju, saopštila je pres služba predsednika.

Predsednik Ruskih železnica je obavestio predsednika Nikolića da je, posle neznatnih zakašnjenja u radovima, ponovo uspostavljen planirani redosled i da će svi radovi planirani za ovu godinu biti izvedeni u roku, a da će se dinamika radova u narednoj godini odvijati čak i brže nego što je bilo planirano.

On je istakao da se danas otvara nova deonica radova, na kojoj će se koristiti nove, napredne tehnologije.Ruske železnice su potpisale dva dodatna ugovora sa institutom CIP, sa kojima će izvesti radove na deonici Beograd - Novi Sad i očekuje se da će plan koji je postavljen za tu deonicu u potpunosti biti ispunjen.

Jakunjin je rekao da su Ruske železnice obnovile jednu školu u Srbiji, a spremne su da izdvoje odredjena sredstva kako bi finansijski dodatno pomogle škole u opštinama u kojima izvode radove. Oni će, kako je rekao, obnoviti one škole za koje se proceni da im je pomoć najneophodnija, navedeno je u saopštenju.