"Šminkanje" Autokomande do 11.jula

Beograd -- Radovi na rekonstrukciji kružnog toka na Autokomandi biće završeni do 11. jula, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Foto: Beta, arhiva
Foto: Beta, arhiva

Vesić je televiziji Pink rekao da će se radovi, koji su počeli juče, obavljati u četiri faze, kako bi sve vreme rekonstrukcije odvijao saobraćaj, sa određenim ograničenjima.

On je najavio i da će istovremeno biti rekonstruisan i park koji se naslanja na Autokomandu iz pravca Vojvode Stepe, a za koji je sredstva donirala Naftna industrija Srbije.

"Važno je istaći da će, posle rekonstrukcije, tramvajske šine ići sredinom kolovoza, sve do restorana Franš, kao što će biti slučaj i u obnovljenoj Ulici vojvode Stepe", rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, radovi na rekonstrukciji Ulice vojvode Stepe takođe će biti završeni do 11. jula, kako je i predviđeno ugovorom sa izvođačem radova.

On je potvrdio da je bilo određenih kašnjenja, ali je dodao da su čelnici Grada i predstavnici Agencije za investicije i stanovanje Beograda sa izvođačem radova utvrdili novi program izvođenja radova, kojim je precizirano da sve bude gotovo do ranije predviđenog roka.

Vesić je podsetio da će grad moći da aktivira penale ukoliko se radovi ne završe do 11. jula, ali očekuje da do toga neće doći, s obzirom na dosadašnje iskustvo Grada sa kompanijom koja izvodi radove.

Zbog početka rekonstrukcije Autokomande izmenjene su linije javnog gradskog prevoza, a sve informacije građani mogu videti na sajtu Beokom servisa, ili ih dobiti besplatnim pozivom na broj 080 011 0011.