Svet

Petak, 11.09.2015.

16:26

Evo zašto je "zamrznut" Turski tok

Turska je saopštila da su pregovori koji se više meseci vode s Rusijom o projektu Turski tok "zamrznuti" zbog neslaganja dve strane.

Izvor: Beta

Default images
Foto: Getty Images

"Ne kažem da su pregovori propali, kažem da su zamrznuti", rekao je zvaničnik turskog ministarstva za energetiku Sefa Sadik Ajetkin, navodi se na sajtu dnevnika Hurijet.

Ovaj zastoj u pregovorima on je objasnio "nedostatkom međusobnog poverenja" i apelovao na dve strane da pokažu više "fleksibilnosti".

Prošlog meseca je bivši ministar energetike Taner Jildiz demantovao vesti o problemima između Moskve i Ankare i tvrdio da su pregovori u toku.

Ruska štampa tada je pisala da između dve strane postoje neslaganja u vezi sa cenom projekta.

Potpisivanje rusko-turskog sporazuma o izgradnji Turskog toka najavljivano je za ovo leto, a gas bi do Turske trebalo da stigne u decembru 2016. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

19 h

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

1 d

Podeli: