Srbija

Ponedeljak, 11.04.2016.

14:32

Tabaković: Da se napokon vratimo svojoj valuti

NBS već pet godina govori o dinarizaciji kako bi privreda u Srbiji konačno dobila pravi dinarski kredit, podsetila je guvernerka Jorgovanka Tabaković-

Izvor: Tanjug

Tabaković: Da se napokon vratimo svojoj valuti
Foto: Tanjug

"Uverena sam da ćemo sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj uraditi dinarsku hartiju jer imamo stabilnu inflaciju i kurs, i da ćemo se napokon vratiti vlastitoj valuti", rekla je Tabaković na regionalnoj konferenciji o ženskom preduzetništvu u hotelu Kraun plaza u Beogradu.

To je, prema njenim rečima, najveća podrška koju Srbija može da očekuje od EBRD-a.

Osnovni biznis plan, kako je naglasila, niko ne može da napravi bolje od žene preduzetnice, jer ona nikada neće zaboraviti osnovno računovodstveno pravilo da su svi troškovi izvesni.

"Nikad neće reći kao muškarac 'lako ćemo', ona će se u poslovanju držati časti i date reči", rekla je Tabaković, i dodala da na takav način pozicionira brend i uspešno vodi biznis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

1 d

Podeli: