Srbija

Četvrtak, 07.11.2013.

11:36

Srpska glavobolja za "Delez"

Belgijska kompanija "Delez" objavila je da ima neočekivane gubitke u trećem kvartalu godine od 87 miliona evra, a glavni uzrok su loši rezultati u Srbiji.

Izvor: Rojters

Default images

"Delez" je saopštio da je "značajno pogoršanje ekonomske situacije u zemlji uticalo na kratkoročna i srednjeročna očekivanja od operacija kompanije u Srbiji".

Kako navodi Rojters, neuspeh na tržištu Srbije i Bugarske je "težak" čak 195 miliona evra, od čega je najveći deo, čak 191 milion evra manjak na srpskom tržištu.

Agencija u tekstu pod naslovom "Srpska glavobolja gurnula Delez u neočekivani minus" navodi da je bilo očekivano da kompanija u trećem kvartalu ostvari mnogo bolji rezultat - ukupni profit od 99,1 miliona evra.

"Nevolje u jugoistočnoj Evropi su zamaskirale mnogo bolje rezultate na glavnim tržištima kompanije, Belgiji i SAD", piše Rojters.

U SAD je prodaja porasla za 2,2 odsto, dok je u Belgiji zabeležen rast od 1,5 odsto, što je za četvrtinu procenta više od predviđanja analitičara.

"Delez" je u martu 2011. godine kupio "Delta maksi grupu" za 932,5 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

152 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

17 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: