Srbija

Subota, 16.07.2011.

00:08

Još jedna fabrika Benetona u Nišu?

Italijanska kompanija Beneton traži da joj se u Nišu ustupi zemljište za grinfild investiciju u prečniku do deset kilometara od bivšeg Niteksa.

Izvor: Danas

Default images

U pismu nadležnima navodi se da na taj način Beneton namerava da zaposli još 160 do 200 radnika. Beneton je, inače, imovinu Niteksa kupio na licitaciji 13. maja ove godine.

Iz izvora bliskih gradskom rukovodstvu Danas saznaje da Beneton u pismu nije naveo za koje namene mu je zemljište potrebno.

Izvori tog lista kažu da u gradu postoji „pozitivno raspoloženje prema svim investitorima, a posebno onim koji su svetski priznati“, ali da o zahtevu za ustupanje gradskog građevinskog zemljišta investitorima odlučuju Gradsko veće i Skupština grada.

"Imao sam uvid u ovaj dokument, koji izražava nesumnjivu nameru Benetona da proširi svoju investiciju u Nišu. U tom slučaju, Niš bi bio jedini grad na svetu u kojem bi Beneton imao dve fabrike. Odgovor Niša bi morao da bude pozitivan, ali je problem što Niš više nema dovoljno komunalno opremljenih industrijskih zona", kaže Branislav Jovanović, direktor Direkcije za izgradnju grada i lider Ujedinjenih regiona u Nišu.

U kabinetu gradonačelnika, međutim, negiraju tvrdnje o nedostatku industrijskih zona. Prema njihovim rečima, Niš još uvek može da ponudi preostalo zemljište u komunalno opremljenoj industrijskoj zoni Donje Međurovo, gde su već stigle ili stižu Jura, Dajtek i Sažem, kao i u Radnoj zoni Sever, Industrijskoj zoni Istok I lokaciji Ivana Milutinovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

1 d

Podeli: