Srbija

Petak, 11.03.2011.

09:04

NIS: Dve nove bušotine gasa

Naftna industrija Srbije (NIS) je počela eksploataciju gasa iz dve bušotine u Banatskom dvoru u čiju pripremu je uloženo 150 miliona dinara.

Izvor: Beta

Default images

Dnevna proizvodnja gasa iz novih bušotina na gasnom polju "Torda plitko" biće 80.000 kubnih metara, odnosno godišnje oko 30 miliona kubika.

Generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko je rekao da očekuje da ta kompanija tri puta uveća proizvodnju u narednih deset godina.

NIS je u 2010. godini proizveo 1,25 miliona tona nafte, što je rast od preko 30 procenata u odnosu na prethodnu godinu. U 2011. godini planirana je proizvodnja 1,5 miliona tona tog energenta.

Pored gasnog polja "Torda plitko" NIS je na naftnom polju Elemir krajem prošle godine pustio u proizvodnju jednu bušotinu iz koje se u toku ove godine očekuje proizvodnja nafte od oko 4.000 tona.

NIS je planirao da za prvu fazu rekonstrukcije naftnog polja Elemir u 2011. godini izdvoji 267 miliona dinara.

Kravčenko je naglasio da će NIS ispuniti planove iz strategije razvoja kompanije kao što su rast efikasnosti, proširenje kompanije u Srbiji i van granica naše zemlje - BiH, Rumunije i u drugim zemljama u kojima planira proširenje. On je rekao da će rast proizvodnje nafte i gasa pozitivno odraziti na vrednost akcija NIS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

1 d

Podeli: