Srbija

Četvrtak, 27.12.2007.

11:03

Objavljen tender za hotele Geneksa

Agencija za privatizaciju ponudila je hotel „Kontinental“ i „Geneks aprtmane“ u Beogradu, po početnoj ceni od 85 miliona evra.

Izvor: B92, Beta

Default images

Agencija za privatizaciju Srbije objavila je dva odvojena tendera za prodaju najvrednijih delova „Geneksa“, po ukupnoj početnoj ceni od 130 miliona evra.

Minimalna cena na tenderu za prodaju hotela „Kontinetal“, „Geneks apartmana“, teniske hale i energane u Beogradu iznosi 85 miliona evra.

Obaveza kupca je da u narednih 20 godina zadrži istu delatnost hotela i apartmana, odnosno da obezbedi nivo kvaliteta hotela od najmanje četiri plus internacionalnih zvezdica u roku od tri godine po preuzimanju.

Pravo učešća imaju zainteresovani kupci koji posluju sa najmanje 100 hotela u gradskom hotelijerstvu, od kojih je svaki kategorisan sa najmanje četiri ili više internacionalnih zvezdica, kao i da posluje na međunarodnom tržištu i ima zaštićeni znak.

Početna cena za hotelski kompleks na Kopaoniku i stambene jedinice u Raškoj iznosi 45 miliona evra.

Kupac će morati da se obaveže i da će se u narednih 20 godina baviti istom delatnošću, odnosno da će održati nivo kvaliteta od minimum četiri internacionalne zvezdice u roku od dve godine od završetka prodaje.

Uslov za učesće na tenderu je i da ponuđač posluje na međunarodnom tržištu i raspolaže zaštićenim znakom (brendom) u odmorišnom hotelijerstvu sa najmanje četiri internacionalne zvezdice. Potencijalni kupac bi trebalo da ima i najmanje deset hotela na planinskim ili drugim lokacijama i da svaki od njih ima kategoriju od četiri zvezdice.

Uslov za podnošenje ponuda je i dostavljanje licitacione garancije, koja za imovinu u Beogradu iznosi 25 miliona evra, a za hotelski kompleks na Kopaoniku 12 miliona evra.

Rok za dostavljanje ponuda je 24. mart 2008. godine.

Ukupn apovršina preko 120 hiljada kvadratnih metara

Imovina na Kopaoniku obuhvata hotele Grand i Sunčani vrhovi i 106 stanova na toj planini i u Raškoj, ukupne površine 50.802 metra kvadratnih, kao i restoran Zvrk.

Hotel Grand je površine 18.237 metara kvadratnih a nalazi se na površini od 7.060 metara kvadratnih. Sunčani vrhovi, poznati kao Apartmani Konaci, sastoje se od šest povezanih polukružnih paviljona, prostiri se na 6.475 metara kvadratnih zemljišta i imaju površinu od 29.635 metara kvadratnih. Stanovi su ukupne površine 2.930 metara kvadratnih.

Beogradska celina imovine obuhvata hotel Kontinental, CG apartmane, Geneks apartmane, tenisku halu i energanu, ukupne površine 72.225 metara kvadratnih.

Kada je reč o objektima u Beogradu, hotel Kontinental zauzima 6.041 metara kvadratnih zemljišta i ima površinu od 31.453 metara kvadratnih. Geneks apartmani, površine 31.877 metara kvadratnih, obuhvataju rezidencijalne stanove i kancelarijski prostor i prostiru se na 4.759 metara kvadratnih zemljišta.

Poslovni prostor, poznat i kao Mala kula, nalazi se na 937 metara kvadratnih zemljišta i ima 9.892 metara kvadratnih površune. Teniska hala od 5.529 metara kvadratnih nalazi se na 2.651 metara kvadratnih zemljišta, a energana od 3.396 metara kvadratnih nalazi se na 714 metara kvadratnih zemljišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: