Srbija

Sreda, 28.02.2007.

14:05

Niže cene SBB kablovskog interneta

Internet provajder Srpske kablovske mreže (SBB) će od 1. marta smanjiti cene kablovskog interneta u proseku za 30 odsto.

Izvor: B92

Default images

SBB će smanjenjem cena, koje će u nekim slučajevima ići i do 50 odsto, učiniti dostupnim kablovski internet još većem broju korisnika u postojećoj mreži od 18 gradova, kojima će se od kraja marta pridružiti i Novi Pazar, Kula i Vrbas.

Direktor internet odeljenja SBB-a Vladan Aleksić rekao je da je njegovo preduzeće od uvođenja usluga kablovskog interneta 2003. godine nedavno dostiglo broj od 50 hiljada korisnika i dodao da će nastojati da kablovski internet uvede u sva mesta u Srbiji, gde njihov sistem kablovske televizije ima preko pet hiljada korisnika.

"Najmodernija optička infrastruktura koju koristi SBB pruža praktično neograničene mogućnosti", rekao je direktor internet odeljenja SBB-a i naglasio da značajan deo korisnika SBB-ovih usluga čine komercijalne firme koje koriste napredne usluge, poput virtuelnih privatnih mreža.
SBB je najveæi internet provajder u Srbiji
"Moderan biznis je nezamisliv ako nemate mogućnost stvaranja virtuelnih privatnih mreža", kaže Aleksić i dodaje da se SBB u Srbiji nametnuo kao lider u ovoj oblasti sa više od 200 uglednih kompanija koje koriste tu uslugu. Prema podacima Centra za istraživanje informacionih tehnologija Beogradske otvorene škole iz oktobra 2006. godine, od svih korisnika interneta u Srbiji, bežični internet koristilo je 15,13 odsto, ADSL 32,84, dok je kablovski internet imalo 52,03 odsto korisnika.

"SBB pokriva preko 90 odsto kablovskih priključaka u Srbiji. U ovom momentu samo SBB kao provajder kablovskog interneta ima više nego svi ADSL provajderi u Srbiji zajedno", rekao je Aleksić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

1 d

Svet

Sledi novi talas bankrota? Ovaj sektor puca

Nakon rasta u februaru, nemački ugostitelji su u martu opet poslovali slabije. Promet je realno opao za 2,4 odsto, a nominalno za 1,5 odsto, saopštio je u utorak Savezni zavod za statistiku.

19:22

21.5.2024.

1 d

Podeli: