Škundrić: Gradiće se HE u Brodarevu

Petar Škundrić, savetnik premijera Srbije za energetiku, kaže da veruje da će problem sa izgradnjom hidrocentrala na Limu biti prevaziđen za mesec ili dva.

Izvor: Novosti

Petak, 06.05.2011.

00:07

Default images

On se nada da će se rešiti problem otkupne cene zemljišta koji imaju kanadska kompanija REV i meštani Brodareva i da će radovi biti nastavljeni.

Problemi oko otkupa zemljišta verovatno postoje jer se tu često ne uspostavlja pravi tržišni odnos između investitora i onoga ko raspolaže zemljom. Ali, verujem da će to pitanje uskoro biti razrešeno, kaže Škundrić.

Kompanija REV potvrdila je da zatvara poslovnice u gradovima na Limu, ali ističe da neće odustati od investicija u Srbiji. Za dve hidroelektrane „Brodarevo 1“ i „Brodarevo 2“, ukupne snage 58 megavata, planirana je investicija od 140 miliona evra.

"Do sada smo uložili 7,5 miliona evra u istražne radove, studije i administraciju", navodi se u saopštenju REV.

"Vrednost ugovora koje smo sklopili ove godine je 2,4 miliona evra. Ali, nismo mogli da utičemo na nerealne zahteve prilikom otkupa zemljišta. O svim planovima i fazama projekta, kao i o mogućem ponovnom otvaranju kancelarija, obavestićemo javnost blagovremeno", dodaje se u saopštenju.

Jedna od glavnih prepreka u ovom projektu bila je previsoka cena zemljišta u selu Lučice, gde je predviđena izgradnja drugog pogona hidrocentrale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: