Ponedeljak, 07.07.2008.

08:55

Dinar blago oslabio. Evro 78,82 RSD

Evro danas prema zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije (NBS) vredi 78,82 dinara, što znači da je domaća valuta oslabila 0,13 odsto u odnosu na evro.

Izvor: B92

Default images

Evro tako vredi 11 para više nego u petak. Zvanični kurs dinara formira se na osnovu međubankarske trgovine devizama svakog radnog dana, a primenjuje od narednog dana u osam časova. Kurs ponedeljkom se formira na osnovu kretanja vrednosti dinara u trgovini devizama petkom.

Narodna banka Srbije počela je od 1. jula da u 18 časova na sajtu objavljuje zvanični srednji kurs dinara u odnosu na evro, koji se primenjuje od narednog radanog dana u osam sati ujutru.

Dinar je 1. jula bio najjači u odnosu na evro u ovoj godini dostigavši kurs od 78,65 dinara za jedan evro, a nakon toga je za dva dana oslabio 0,5 odsto prema evru.

Srednji kurs evra od 12. juna je ispod 80 dinara, sa izuzetkom 19. i 20. juna, kada je bio iznad tog iznosa. U ovoj godini kurs evra padao je ispod 80 dinara i početkom januara i krajem aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: