Automobili

Utorak, 15.01.2013.

16:55

Audi RS7 Sportback

Audi je predstavio prvi od četiri najavljena RS modela u 2013. Svetsku premijeru na auto-salonu u Detroitu imao je Audi RS7.

Izvor: B92

Default images

Audijeva kupe-limuzina najzad je dobila i svoju RS sportsku verziju. Ovim automobilom Audi namerava da se suprotstavi modelima BMW M6 Gran Coupe i Mercedes CLS 63 AMG.

U odnosu na standardni Audi A7, RS model ima prepoznatljivu masku hladnjaka sa crnom mrežom u obliku pčelinjeg saća i velike otvore za vazduh na krajevima prednjeg branika, dok se na donjem delu zadnjeg branika nalazi difuzor i dve simetrično postavljene ovalne izduvne cevi.
Kupci će moći da biraju između adaptivnog vazdušnog ogibljenja i sportskog oslanjanja sa dinamičkom kontrolom vožnje (Dynamic Ride Control).

RS7 će standardno biti opremljen 20 inčnim alu felnama, dok su kao opcija dostupni specijalni 21 inčni točkovi u tri verzije dizajna. Uz doplatu mogu se dobiti i kočnice sa keramičkim diskovima.
Unutrašnjost Audija RS7 karakteriše trokraki zasečeni obruč upravljača i kvalitetni materijala od kože, aluminijuma i ugljeničnih vlakana.

Sportska sedišta mogu se dobiti u dve varijante, u kombinaciji Alcantara/koža ili u čistoj koži.
Za pogon Audija RS7 zadužen je 4.0 litarski twin-turbo V8 koji je preuzet iz novog Audija RS6 Avant. Motor raspolaže sa 560 ks i maksimalnim obrtnim momentom od 700 Nm, a povezan je sa osmobrzinskim automatskim menjačem koji distribuira snagu na sva četiri točka pomoću Audijevog quattro sistema.

U Audiju kažu da je uz sistem deaktivacije cilindara moguće postiću prosečnu potrošnju od 9,8 l/100 km.
Audi RS7 od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,9 sekundi, pre nego što dostigne maksimalnih elektronski ograničenih 250 km/h. Limit je moguće podići na 280 km/h kod opcionog Dynamic paketa, odnosno na 305 km/h ako se izabere doplatni paket Dynamic Plus.

Pogledajte promotivni video Audija RS7:



Što se tiče najbližih konkurenata Audija RS7, poređenja radi, BMW M6 Gran Coupe ima 4.4 litarski bi-turbo V8 motor koji raspolaže sa 560 ks i maksimalnim obrtnim momentom od 680 Nm, a u stanju je da automobil pokrene od 0 do 100 km/h za 4,2 sekunde.

Drugi rivala Audija RS7, Mercedes CLS 63 AMG, upravo je unapređen, tako da njegov 5.5 litarski V8 bi-turbo agregat sada razvija 557 ks u slabijoj, odnosno 585 ks u jačoj verziji.

Kod modela sa 4MATIC pogonom na svim točkovima Mercedes CLS 63 AMG do 100 km/h stiže za 3,7 s u varijanti sa slabijim motorom, a za 3,6 s u verziji sa snažnijom pogonskom jedinicom.
Audi za sada nije saopštio kada će se RS7 naći u prodaji i kolika će biti njegova cena.

Pročitajte o novom Audiju RS6 Avant.

Pročitajte više o modelu BMW M6 Gran Coupe.

Pročitajte o novom Mercedesu CLS 63 AMG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: