Politika 0

21.05.2024.

12:48

Demokratija na N1: Profesor rekao nešto što im se ne sviđa, voditeljka odmah prekinula emisiju VIDEO

Profesor filozofije i bivši veroučitelj Aleksandar Turukalo uključio se uživo na N1, a kada im se nije svidelo to što govori, odmah su prekinuli emisiju, pišu Novosti.

Izvor: Novosti

Demokratija na N1: Profesor rekao nešto što im se ne sviđa, voditeljka odmah prekinula emisiju VIDEO
Instagram/buducnostsrbijeav

Podeli:

"Molitva pedsednika pred put u Njujork nije neobično za one koji su verujući, i ta molitvena priprema je nešto što se podrazumeva. Ljudi su ranije započinjali svaki važan običaj, dan ili događaj molitvom, i to nije ništa neobično za crkvu", rekao je za N1 profesor filozofije i bivši veroučitelj Aleksandar Turukalo.

On je citirao Noama Čomskog koji je rekao da ako će naziv genocid da se koristi za velike zločine širokih razmera, onda "moramo da uvedmeo novi pojam za ono što smo do sad nazivali genocidom, koji se desio u Holokaustu, Jasenovcu, Ruandi", navode daljhe Novosti.

"Ako olako koristimo pojam genocida", rekao je Turukalo, a onda ga je voditeljka naprasno prekinula rekavši da za nekoga nije taj pojam tako olako da se koristi i da postoji sudska presuda.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: