Automobili

Ponedeljak, 05.09.2011.

09:49

Škoda Octavia E Line

Iz Škode su saopštili da će na jesen započeti proizvodnju modela Octavia E Line, prvog potpuno električnog vozila ove kompanije.

Izvor: B92

Default images

Nagoveštaj ovog vozila videli smo u konceptnoj formi na prošlogodišnjem pariskom salonu automobila.

Počevši od ove jeseni, češka auto-kompanija proizvešće test flotu od ukupno 10 automobila koji će biti korišćeni za testiranje električne tehnologije.

To će pomoći Škodi da prikupi značajne podatke za ovaj, ali i za naredne projekte.
"Odusustvo izduvnih gasova jedan je od naših ključnih ciljeva i smatram da su elektromobili pravi odgovor na striktne standarde", izjavio je Škodin direktor za tehnološki razvoj, Eckhard Scholz.

Zasnovan na modelu Octavia Combi, E Line poseduje litijum-jonsku bateriju od 26,5 kWh smeštenu u podu i električni motor koji isporučuje 60 kW (80 KS). Ukupna snaga ovog vozila je 85 kW (110 KS) i 270 Nm obrtnog momenta.
Od 0 do 100 km/h ubrzava za 12 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 135 km/h.

Sa jednim punjenjem, električna Octavia može da pređe 140 kilometara.

Octavia E Line poseduje i zvučni generator koji imitira buku standardnog motora. Na taj način, pešaci mogu biti upozoreni da im prilazi vozilo.

Pročitajte više o konceptu Škoda Vision D

Škoda razvija nove crossovere

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: