Nova vest
Košarka 2

18.5.2024.

21:49

Tripl-dabl Portera protiv Panatinaikosa – PAO "preživeo" Solun

Košarkaši Panatinaikosa pobedili su kao gosti PAOK rezultatom 99:96 posle produžetka i plasirali se u polufinale plej-ofa grčkog šampionata.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Najzaslužniji za trijumf Atinjana bio je Kendrik Nan sa 25 poena, doduše uz ne baš najpreciznije šutersko izdanje - 9/22 iz igre, 3/10 za tri.

Nan je, ipak, bio na visini zadatka kada su gosti jurili dvocifreni zaostatak.

PAOK je na krilima sjajnog Kevina Portera Džuniora vodio 11 razlike u poslednjoj deonici (79:68) no ni to nije bilo dovoljno da prelome meč i izbore majstoricu u OAKA Areni.

Bivši košarkaš Hjustona meč je završio sa tripl-dabl osvarenjem - 23p (1/7 za tri), 14sk i 10 as.


Imao je drugi najveći indeks korisnosti na utakmiici (32), iza Džerijena Grenta iz Panatinaikosa, uz Nana, daleko najboljeg na drugoj strani.

Grent je meč završio sa 19 poena, 7 skokova i 8 asistencija - i indeksom 34.

Ipak, Nan je preuzeo odgovornost u samoj završnici. Serijom poena je istopio minus, doneo je i egal sa penala 89:89, pre nego što je Lesor dve sekudne pre kraja blokirao Portera na polaganju.

U produžecima, gosti su bili svežiji i precizniji, Grigonis je postigao važnu trojku za vođstvo 97:94, potom je Lesor doneo poene i usmerio PAO ka trijumfu.

Porteru je ovo bio i poslednji meč za PAOK i bio je vrlo emotivan zbog te činjenice.

Polufinale je izborio i Olimpijakos još jednom pobedom nad AEK-om (100:68).

Srpski reprezentativac Nikola Milutinov odigrao je savršen meč, bez promašaja je bio iz igre, a završio ga je sa 17 poena.
 

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu