Automobili

Ponedeljak, 10.11.2014.

13:19

Volkswagen "preti" Toyoti

Iako Toyota već treću godinu zaredom beleži rast proizvodnje i prodaje, i nalazi se na vrhu po broju prodatih automobila, Volkswagen se polako približava sa namerom da preuzme prvo mesto.

Izvor: B92

Default images

Volkswagen je nedavno objavio rezultate prodaje i zarade u dosadašnjem periodu godine, koji pokazuju da ova grupacija snažno grabi ka poziciji broj jedan među svetskim proizvođačima automobila.

Posebno dobar rezultat ostvaren je u trećem kvartalu, kada je zarada grupacije povećana za 16 odsto, u odnosu na isti period 2013, što je postignuto najviše zahvaljujuću markama Audi i Porsche i njihovom uspehu u Evropi i Kini.

Za prvih 9 meseci Audi je prodao 1,3 miliona automobila širom sveta, dok je Porsche isporučio 135.600 vozila.

Škoda, koja je sa prodatih 774.100 automobila u periodu januar-septembar povećala broj isporuka za 13%, takođe je značajno doprinela uspehu grupe.

Procenjuje se da će grupacija Volkswagen u 2014. premašiti 10 miliona prodatih vozila, što bi značilo da je prodajni plan ostvaren 4 godine ranije nego što je bilo predviđeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

13 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

18 h

Podeli: