Automobili

Nedelja, 16.10.2011.

18:47

Gde nastaju Dacia automobili?

Logan, Sandero, Duster... viđamo ih svakog dana, u svakom gradu naše zemlje. Za nepunih sedam godina Dacia automobili postali su veoma veliki deo srpskog voznog parka, vlasnici su ponosni na svoje automobile, čak obaraju i Ginisove rekorde. Hajde da vidimo gde Dacije nastaju.

Izvor: B92

Default images

Domaće predstavništo Renault-Nissan-Dacia organizovalo je postu Dacia fabrici u Pitestiju, u Rumuniji. U fabrici radi 8 500 radnika. Oni proizvode Dacije: Duster, Sandero, Sandero Stepway, Logan, Logan MCV, Logan Van i Logan MCV.

Iz Piteštija dnevno izađe 1400 automobila od kojih 750 čine Dusteri. Fabrika ukupno godišnje proizvede 350 000 automobila i 600 000 menjača godišnje.
Najveća tržišta za Daciju su Francuska sa 110 000 automobila godišnje a za njom sledi Nemačka u kojoj se godišnje proda 40 500 Dacijinih modela. Italija, Španija i Turska su slededće zemlje na Dacia Top Listi.

Tura po fabrici obuhvatila je posetu delu u kojem se prave karoserije automobila i delu u kojem se vrši sklapanje i testiranje gotovih modela.

Turu po Dacia fabrici nastavite u Foto Galeriji.

Posetite zvaničan Dacia sajt u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: