Voditeljka odustala od lečenja raka: "Želim da poslednje dane provedem sa porodicom"

Debora Džejms (40), voditeljka BBC-jevih sadržaja na internetu otkrila je da je prekinula aktivno lečenje od raka creva u četvrtom stadijumu i da je sada na zdravstvenoj nezi.

Život

Izvor: B92

Utorak, 10.05.2022.

10:49

Default images

Debora je redovno obaveštavala o toku svoje bolesti na Instagramu, pisala o borbi kroz koju prolazi, a nedavno je prošla i kroz najteži period kada je umalo umrla u bolnici.

To je bio trenutak kada je Debora odlučila da prekine lečenje i vrati se kući, da svoje poslednje dane provede u toploj porodičnoj atmosferi.

Bolest joj je prvi put ustanovljena 2016. godine, a sada je sa svojim pratiocima na Instagramu podelila da njeno "telo jednostavno ne može da nastavi dalje", dodajući da "niko ne zna koliko joj je ostalo".

"Moje aktivno lečenje je prestalo i sada sam prebačena na bolničku negu kod kuće, sa neverovatnom porodicom oko mene i fokus je na tome da me ne povrede i da provodim vreme sa njima. Niko ne zna koliko mi je vremena ostalo, ali ja ne mogu hodam, spavam većinu dana i mogu samo da sanjam o stvarima koje sam do sada uzimala zdravo za gotovo. Znam da smo uradili sve što smo mogli", počela je ona.
"Tokom više od pet godina pisanja o tome, mislila sam da će mi to biti poslednji Božić ili da neću slaviti 40. rođendan ili videti svoju decu da idu u srednju školu... Zapravo, nisam ni zamišljala da ću napisati objavu u kojoj se zaista opraštam. Mislim da je to bila neka vrsta buntovničke nade u meni", nastavila je. Dodala je "Ali čak i sa svim inovativnim lekovima protiv raka, ili nekim magičnim novim otkrićem, moje telo jednostavno ne može da nastavi."

"Svi ste neverovatni, hvala vam što ste odigrali svoju ulogu na mom putovanju. Bez kajanja. Uživajte u životu", zaključila je Debora.

Takođe je najavila osnivanje fonda "Bowelbabe" i pozvala svoje fanove da daruju novac dobrotvornim organizacijama kao što su "Cancer Research UK", "Bowel Cancer UK" i "Royal Marsden Cancer Charity".

Inače, prošle godine je istakla da oboleli od raka creva žive najviše dve i po godine od postavljanja dijagnoze, što su joj lekari i predvideli. Sa suprugom Sebastijenom Bouenom ima dvoje dece, sina Huga (14) i ćerku Eloiz (12), a najveći strah joj je da neće doživeti punoletstvo dece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: