Putinova bivša žena se preudala za 21 godinu mlađeg, žive u palati koju su sumnjivo stekli

Ljudmila i Vladimir Putin bili su u braku 30 godina, od 1983. do 2013. godine, i zajedno su dobili dve ćerke Mariju i Katerinu. Nakon razvoda, njegova supruga se preudala za 21 godinu mlađeg biznismena, koji je odmah kupio veliku palatu.

Život

Izvor: B92

Utorak, 01.03.2022.

18:10

Putinova bivša žena se preudala za 21 godinu mlađeg, žive u palati koju su sumnjivo stekli
Foto:EPA/ SERGEI CHIRIKOV

Kada su objavili da se razvode, Ljudmila je rekla:

"Naš brak je gotov zbog činjenice da se jedva viđamo. Vladimir je potpuno zadubljen u svoj posao. Deca su nam odrasla, žive svoje živote, a ja baš ne volim publicitet", rekla je ona tada.

Ljudmila nikada nije volela da bude u centru pažnje, a čak i kada je bila udata za Putina, samo se formalno pojavljivala u javnosti.

Posle razvoda potpuno se povukla i o njoj se danas malo zna.

Ona se, navodno, 2015. tajno udala za 21 godinu mlađeg biznismena Artura Očeretnog, a nijedna strana nikada nije ni potvrdila ni demantovala ovu informaciju.

Misterija palate

Novinari Projekta za izveštavanje o organizovanom kriminalu i korupciji (OCCRP) otkrili su 2017. godine i objavili da Ljudmila i njen novi muž poseduju mini-palatu u blizini otmenog francuskog letovališta Bijaric, koja bi mogla da vredi i do sedam miliona evra.

Vlasnik palate je Očeretni, ali nikome nije jasno kako je uspeo da legalno dođe do takve imovine, jer ju je kupio samo nekoliko meseci nakon što se Ljudmila razvela od Putina, a prihodi koje je tada imao nisu bili dovoljni.

Izveštaji o prihodima i imovini koje je Ljudmila podnela tokom braka sa predsednikom Putinom pokazuju samo relativno skromne iznose. Zato Arturovo neočekivano imanje postavlja pitanja o neotkrivenom bogatstvu prve ruske porodice.

Očeretni novinarima nikada nije odgovorio na pitanja o palati, a ne zna se ni ko danas u njoj živi, iako je i dalje u njegovom vlasništvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: