- Vesti -

Ona je oživela glas Silvane Armenulić: "Najteže je bilo da zvučim tužno i setno"

Pevačica Suzana Branković, koja u filmu "Toma" izvodi numere pokojne muzičke legende Silvane Armenulić, kaže za B92.net da je jedva zadržavala suze dok je pred publikom pevala pesmu "Ponoć".

Izvor: B92
Podeli
Foto: Instagram/ Suzana Branković
Foto: Instagram/ Suzana Branković

Nije mnogo puta u životu slušala sevdalinke, a do momenta kada joj je ponuđen angažman pevala je samo nekoliko Silvaninih pesama na proslavama, priča nam profesorka pevanja i nekadašnja članica benda "Bjuti kvins".

"To je bio izazov. Trebalo je da otpevam nešto od Silvane i pošaljem snimak. U tom trenutku sam preslušavala njene pesme, kako bih mogla da dobijem tu boju. Pošto sam profesor pevanja u školi, mogu da prepoznam tehničke stvari. Ali bilo je najteže da zvučim tužno i setno", iskrena je Suzana Branković.

Pesma iz filma "Ponoć" nije postojala u izvođenju Suzane Armenulić, Suzani je, stoga izazov bio da se potrudi da njena interpretacija bude u duhu legendarne Silvane.

"Otpevali smo je Aco Pejović i ja na premijeri filma u Nišu. Jedva sam se suzdržavala da ne plačem. Publika je posle prvog slušanja zapamtila refren, bilo je nestvarno", ispričala je Suzana, a na pitanje da li je plakala dok je gledala film, odgovorila je: "Jesam, kao kiša".

Inače, omiljena Silvanina pesma joj je - "Ah što ćemo ljubav kriti", iako je po prirodi ipak vesela osoba i ne obraća mnogo pažnje na reči pesme, koliko na samu izvedbu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 187 idi na stranu