Život

Sreda, 31.03.2021.

10:59

Ljuti zbog statue: Greta Tunberg "teška" 28.000 evra

Bronzani kip nazvan "Make a difference" (Napravi razliku) predstavlja 18-godišnju Šveđanku u prirodnoj veličini. Delo je umetnice Kristin Čarlsvort, postavljeno na Univerzitetu u Vinčesteru, na jugu Engleske.

Izvor: B92, Beta

Ljuti zbog statue: Greta Tunberg
Foto: Profimedia

Predstavnik univerziteta rekao da je ta institucija ponosna što je odala priznanje Greti Tunberg iako je ona za "mnoge sporna ličnost".

Izražavajući poštovanje prema Šveđanki, studentski sindikat je kritikovao što je statua plaćena 24.000 funti (28.000 evra), i zatražio da isti iznos bude podeljen službama za podršku studentima.

"Nalazimo se u kovid godini, mnogi studenti zapravo nisu imalu pristup kampusu, mnogi od njih pokušavaju da studiraju onlajn i zaista im je potrebna podrška", naveo je sindikat.

Univerzitet je odgovorio da nikakva sredstva nisu preusmerena sa "podrške studentima za finansiranje projekta".

Statua je "simbol naše posvećenosti borbi protiv ekološke i klimatske vanredne situacije", naveo je univerzitet koji je 2019. godine proglasio tu vanrednu situaciju i sebi postavio cilj ugljeničke neutralnosti do 2025. godine

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

19 h

Podeli: