Doktor koji je operisao Kiću Slabinca: Na respiratoru, ali nije životno ugrožen

Regionalni mediij preneli su u petak da je hrvatski pevač Krunoslav Kićo Slabinac (76) nakon operacije srca u zagrebačkom Kliničkom centru u teškom je stanju i bori se za život. Međutim, za kardiohirurg koji ga je operisao tvrdi da je pevač sada bolje.

Život

Izvor: B92

Petak, 14.08.2020.

23:00

Default images

Regionalni mediji preneli su da je Slabinac trenutno u indukovanoj komi nakon što je došlo do komplikacija, iako operacija nije trebalo da bude komplikovana. Zagrebačka televizija RTL navela je da mu se stanje zakomplikovalo pošto su nakon prve operacije usledile još dve, što je bilo previše za njegov organizam i da je zbog toga uveden u indukovanu komu.

Međutim, prema saznanjima portala 24sata.hr, Kićo je imao vrlo ozbiljnu bolest, zbog koje je imao operaciju, ali sada je pevačevo srce u redu.

Dr Hrvoje Gašparović, koji je operisao Kiću rekao je da je pevač imao vrlo ozbiljnu koronarnu bolest koja mu je zahvatila sve krvne žile i prognoze su bile veoma loše.

Zbog toga je prof.dr. Gašparović obavio ugradnju tri premosnice i kaže da je Kićino srce sada potpuno u redu. No postoji drugi problem, a to je prekomerna kilaža.

Zbog toga mu prsna kost ne zaceljuje kako bi trebalo. Posledica toga su respiratorni problemi, a kada je kašljao, popucale su žice s kojima su kardiokirurzi zatvarali prsnu kost. Pokušali su ponovno spojiti fragmente prsne kosti, no to nije bilo moguće.

"Kićo Slabinac nije stavljen ni u kakvu komu, kako kažu neke neproverene informacije, već je sediran lekovima i stavljen na respirator, da se odmori i da njegova prsna kost zaceli. Kićo je budan, ali pod lekovima, i pod monitoringom na jedinici intenzivnog lečenja. Nije životno ugrožen", rekao je prof.dr. Gašparović, dodajući da bi Kićo, s obzirom na dobro stanje srca, već bio kod kućeda nije ovih dodatnih problema.

Kićo Slabinac je rođen 1944. godine u Osijeku, a proslavio se u celom regionu sedamdesetih godina prošlog veka.

Kao pevač, kompozitor, gitarista i aranžer ostvario je velike uspehe širom bivše Jugoslavije i pobednik je mnogih manifestacija na Balkanu, poput Beogradskog proleća, festivala u Opatiji, Splitu i drugih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: