- Vesti -

Uvek je isticala da živi zdravim i aktivnim životom, a sada je otkrila "male tajne"

Džesika Alba već dugo je poznata po tome što vodi zdrav život i javno govori o tome kako praktično pristupa svom zdravlju.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Gettyimages/Rich Polk
Foto: Gettyimages/Rich Polk

Ona redovno vežba i započinje svaki dan na najbolji mogući način. Kada je reč je o vežbanju ona ne preteruje, zdravo se hrani, ali daje sebi i oduška da se malo počasti. Sada, ona ima nekoliko saveta za sve koji žele da žive zdravijim životom.

Započnite vaš dan smutijem

Glumica je izjavila da ona i njena deca najviše vole da započnu dan uz smuti kao doručak. Dodaje bademovo ulje kako bi obezbedila dovoljno masti i nakon toga voli da pije kokosovu vodu.

Ne kažnjavajte sebe

Džesika priznaje da s vremena na vreme udovolji svojim žudnjama za hranom. Kada se oseti loše ona se malo počasti, jer ne želi da kažnjava sebe hranom u tom smislu.

Sami spremajte vaše obroke

To je najlakši način da znate šta jedete. Leti imate priliku da kupite sveže voće i povrće, pa iskoristite to da se zdravo hranite.

Držite se organske hrane

Najzdravija je organska hrana, ali je ona malo i skuplja. Ukoliko možete, zasadite neko povrće kod kuće i tako ćete uštedeti.

Grickajte kokice

Glumica je veliki fan ovih hrskavih grickalica. Ona ih jede skoro svaki dan i sprema ih sa himalajskom soli i uljem kokosa.

Hidratacija na prvom mestu

Voda je krucijalna za održanje zdravlja i da možete da preživite. Voda je po njenim rečima ključna za zdravlje, ali i za blistavu kožu i kosu, kao i energiju.

Nađite partnera za vežbanje i držite se rastegljivih traka

Njen Instagram je pun fotografija sa treninga, a obožava da ide na grupne treninge i da vežba sa prijateljima. Trake za vežbanje su odlične za treninge sa svojom težinom i za razvoj mišića.

Šetajte i slušajte dobru muziku

Hodanje može da vam pomogne da se oslobodite viška kilograma i rešite se celulita. Odlično je i za cirkulaciju, a ako uz to ukombinujete i dobru muziku, onda ste na velikom dobitku.

Probajte jogu i ples

Džesika voli da ide na jogu i da kombinuje različite vrste treninga. Ono po čemu je pamtimo jeste i uloga u filmu "Medena" gde je pokazala svoje plesne sposobnosti. Zato ni ne čudi što je jedan od njenih predloga i bavljenje plesom.

Vežbajte zadnjicu i trčite

Mišić gluteusa je veliki mišić koji je često zanemarivan kada je naš način života u pitanju jer mnogo sedimo, piše Womanshealthmag. Zato je važno pokrenuti ove mišiće vežbanjem, a za to može da bude jedna od najboljih vežbi upravo trčanje.

strana 1 od 123 idi na stranu