- Vesti -

"Ne razumem kako neko ostavi dete 20 sekundi bez nadzora, a kamoli dva sata" VIDEO

Dva slučaja pogibije četvorogodišnjih devojčica, šokirala su javnost. Jednu je otac ostavio da spava u automobilu i otišao u tržni centar.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printscreen TV Prva
Foto: Printscreen TV Prva

Ona je umrla zbog dehidracije. Druga devojčica se udavila u bazenu u porodičnom dvorištu igrajući se sa drugom decom. Šta je razlog ovih tragedija: nebriga, nesmotrenost ili preveliko poverenje u sopstvenu decu?

U "Jutru" su na ovu temu govorile bivša radnica u Centru za socijalni rad Radmilu Vulić Bojović, psiholog Marina Paunović, predsednica uruženja "Roditelj" Gordana Plemić I advokat Zora Dobričanin.

Sve one su se saglasile da je po sredi nepromišljenost, te da dete bez nadzora ne sme da se ostavlja nigde.

"Ovo su tragični slučajevi... Mislim da svaki roditelj valjda prvo promisli koju posledicu snosi određeni čin... Nepromišljeno", ocenila je Paunović.

Advokat Zora Dobričanin je rekla da kao roditelj, koji je odgajio dvoje dece, uopšte ne može da razume situaciju da je neko ostavio "dete 20 sekundi bez nadzora, a kamoli dva sata".

"Jedino ako je uhapšen, polomljen ležao na ulici... Jedino bi ga opravdao pritvor, zadržavanje ili potvrda traumatologije", dodala je ona.

Pogledajte više u videu:

strana 1 od 130 idi na stranu