- Vesti -

"Ženski Sneško priča o borbi protiv globalnog zagrevanja"

Američki predsednik SAD Donald Tramp prokomentarisao je na Tviteru objavu kandidature demokratske senatorke iz Minesote Ejmi Klobušar za predsednike izbore u SAD 2020. godine, nazvavši je "ženskim Sneškom" koji priča o borbi protiv globalnog zagrevanja, dan nakon što je njenu demokratsku konkurentkinju Elizabet Voren u tvitu pominjao kao "Pokahontas".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA / EFE MICHAEL REYNOLDS
Foto: EPA / EFE MICHAEL REYNOLDS

"Pa, eto, opet se desilo. Ejmi Klobušar je objavila da se kandiduje za predsednicu, ponosno govoreći o borbi protiv globalnog zagrevanja dok stoji bukvalno usred snežne i ledene mećave i temperatura od kojih se sve ledi. Loš tajming. Do kraja govora izgledala je kao Sneško (ženski)!", napisao je Tramp na ovoj društevnoj mreži.

AP je juče objavio senatorka Klobušar iza sebe ima tri senatorska mandata i za sada je najpoznatiji kandidat demokrata sa američkog Srednjeg zapada, a kandidaturu je objavila pred pristalicama u Minesoti.

Tramp se prethodno na Tviteru oglasio povodom vesti da se demokratska senatorka Voren u subotu zvanično kandidovala za predsednicu, koristeći za nju nadimak Pokahontas, po poznatoj američkoj Indijanki koja je živela u 17. veku i ovekovečena je u istoimenom Diznijevom crtanom filmu.

Vorenova se u četvrtak po treći put za nedelju dana starosedeocima SAD izvinila zbog toga što se 1986, prilikom upisa u Advokatsku komoru Teksasa, izjasnila kao "američka Indijanka".

Ona je u oktobru prošle godine na internetu objavila video snimak kojim je otkrila rezultate DNK testa namenjene da potvrde priču o njenom poreklu iz plemena Čiroki, što su vođe Čirokija ubrzo ocenile "neodgovarajućim i pogrešnim" potezom.

"Danas je Elizabet Voren, koju ponekad nazivam Pokahontas, ušla u trku za predsednika. Da li će ona učestvovati kao prvi predsenički kandidat američkih starosedelaca ili je odlučila da se to, nakon 32 godine, ipak više toliko ne isplati? Vidimo se na RUTI kampanje, Liz!", poručio je Tramp na ovoj društvenoj mreži.

strana 1 od 121 idi na stranu