"Sveštenik je počeo sa ritualima... Odjednom je počeo da diše i ustao"

Jedan devedestpetogodišnji deka probudio se usred priprema za njegovu sahranu.

Život

Izvor: B92

Sreda, 21.11.2018.

21:46

Thinkstock / Ilustracija

Indijac Bud Ram Gujar, iz indijske savezne države Radžastan, je drhtao i, potom, počeo da diše kada su ga članovi porodice polili vodom po grudima, tokom tradicionalnog rituala pre sahrane 3. novembra.

Doktor je Gujara proglasio mrtvim, nakon što se on onesvestio ranije istog dana, rekla je njegova porodica lokalnim medijima.

"Sveštenik je već počeo sa ritualima, berberin je obrijao glave svih muškaraca u porodici. Pripremali smo se da okupamo telo, kako običaj pre sahrane nalaže. Odjednom je počeo da diše i ustao. Ovo nije ništa drugo nego čudo", rekao je njegov sin Balu Ram.

Bud Ram Gujar je porodici rekao da je zaspao nakon jakih bolova u grudima i da je to poslednje čega se seća. Sledeće je bilo "buđenje" pred samu sahranu.

Ovo nije prvi "mrtavac" koji je oživeo u Indiji.

U martu ove godine, jedan čovek koji je čuvan u mrtvačnici bio je ustvari živ. Patolog je, naime, primetio da on ima puls, samo nekoliko trenutaka pre nego što je počeo hirurškim nožem da seče njegovo telo. Muškarac je bio u moždanoj smrti, zbog čega je poslat u drugu kliniku.

U junu 2018. godine nešto slično se dogodilo u Južnoj Africi, gde je žena spašena iz hladnjače kada je jedan radnik primetio da ona i dalje diše. Proglašena je mrtvom posle sudara automobila u kome je poginulo dvoje ljudi.

Iz Kine je takođe stigla vest da se navodno mrtav čovek probudio dok su ga radnici u mrtvačnici šminkali za sahranu. Njegova supruga, koje je bila prisutna, primetila je da mu se pomera jedan ud, prenose Nezavisne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: