U mladosti donirao spermu, nakon 30 godina saznao da je otac njih 11

Pre četiri godine, jedan telefonski poziv u potpunosti je preokrenuo život Australijanca Kena Alena.

Život

Izvor: B92

Utorak, 04.09.2018.

11:33

U mladosti donirao spermu, nakon 30 godina saznao da je otac njih 11
Foto: Youtube Printscreen

Ken Alen, nastavnik u penziji, bio je na svojoj pauzi na ručku krajem 2014. godine kada je dobio neočekivani poziv sa klinike za vantelesnu oplodnju.

Pre poziva, on je imao četvoro dece. Nakon poziva on je saznao da je otac petnaestoro dece.

Ken i njegova žena Su, iz Južne Australije, bili su zajedno u braku 36 godina. Zajedno imaju troje biološke dece i jednu usvojenu ćerku.

U intervjuu za "Sandej naj" (Sunday Night), Ken je kazao da je počeo da donira spermu krajem sedamdesetih godina 20. veka. On je želeo da pomogne parovima koji nemaju dece, a pre nego što je odlučio da postane donor razgovarao je sa svojom suprugom, koja ga je podržala u tome.

Australijac je tokom dva meseca više puta bio donor, a od tada Ken niikada nije imao nikakav kontakt s bilo kim, niti je znao išta, sve je bilo strogo anonimno jer donori nikada nisu bili informisani da li je neka trudnoća uspela.
Youtube Printscreen
Decenijama kasnije, Ken je dobio poziv kada mu je rečeno da ima 11 donorske dece - dve devojčice i devet dečaka. Jedna od ćerki ga je tražila.

Dvadesetpetogodišnja Kloi Olvoreti je provela sedam godina tražeći svog biološkog oca. Tokom svoje potrage, ona je pronašla 27-godišnjeg Roberta, čiji roditelji su takođe imali Kena za donora, čime je ustanovila da je Robert njen polubrat.

"Teško je to opisati. Bio je to neodoljiv osećaj saosećanja, ljubavi... i samo topline", opisao je susret sa ćerkom Kloi.

Ken je takođe upoznao njegovu drugu ćerku Melisu i sina Nejtana.

Za "Sandej najt" Ken je rekao kako želi da im ispriča sve o svom trenutnom zdravstvenom stanju, koje uključuje dijagnostifikovane simptome Parkinsonove bolesti u poslednje četiri godine.

"Postoji niz drugih medicinskih problema koji imaju snažnu naslednu osnovu i počinju se pojavljivati kod neke naše dece pa... moraju biti svesni tih medicinskih problema kako bi mogli da se dobro brinu sami za sebe i da traže odgovarajući tretman", zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: