- Vesti -

"Atomska plavuša" napušta Holivud zbog rasizma?

Glumica Šarliz Teron razmišlja o tome da napusti Holivud. Razlog za to je bezbednost njeno dvoje dece.

Izvor: B92
Podeli
GettyImages
GettyImages

Popularna Južnoafrikanka, koja ima dvoje usvojene tamnopute dece, kaže da joj je život u poslednjih godinu dana vladavine Donalda Trampa bio poprilično težak.

"Rasizam je mnogo 'življi i zdraviji' nego što to ljudi mogu i da zamisle", izjavila je "Atomska plavuša" u intevjuu za magazin El.

"To više ne smemo da poričemo. Moramo da budemo glasni i jasni. Postoje mesta u ovoj zemlji u kojima, ako bih tamo dobila posao, to nikako ne bih prihvatla. Postoje mesta u Americi u koja nipošto ne bih putovala sa svojom decom, i to je veoma ozbiljan problem", rekla je ona.

GettyImages
GettyImages

"Mnogo puta sam pogledala moju decu i rekla sebi da ću, ako se ovo nastavi, možda morati da napustim Ameriku. Poslednje što želim u životu je da se moja deca ne osećaju bezbedno", istakla je Teronova.

Prva godina Donalda Trampa na čelu Sjedinjenih Država obeležena je jačanjem desničarskih pokreta u Americi i porastom rasizma, piše NjuzHab.

"Ako mogu da uradim nešto povodom toga, svako ću to i da uradim", istakla je Šarliz Teron, naglasivši da je krajnje vreme da "muškarci prestanu da vode svet na svoju ruku".

Vesti

Francuski futurista dolazi na Play media day 03

Jean - Christophe Bonis, osnivač Oxymore agencije iz Pariza, dolazi na Play Media Day 03! Pored toga što je predavač, autor i trener, Jean - Christophe Bonis je francuski futurista i večni lovac na inovativne projekte. Dok pokušava da iskusi nove tehnologije, postao je nomad, neumorni putnik i savremeni avanturista. Bio je govornik i predavač na konferencijama širom sveta, između ostalog i na “TEDx Talks”.

Vesti četvrtak 26.04. 12:42 Komentara: 0
strana 1 od 3793 idi na stranu