- Vesti -

"Atomska plavuša" napušta Holivud zbog rasizma?

Glumica Šarliz Teron razmišlja o tome da napusti Holivud. Razlog za to je bezbednost njeno dvoje dece.

Izvor: B92
Podeli
GettyImages
GettyImages

Popularna Južnoafrikanka, koja ima dvoje usvojene tamnopute dece, kaže da joj je život u poslednjih godinu dana vladavine Donalda Trampa bio poprilično težak.

"Rasizam je mnogo 'življi i zdraviji' nego što to ljudi mogu i da zamisle", izjavila je "Atomska plavuša" u intevjuu za magazin El.

"To više ne smemo da poričemo. Moramo da budemo glasni i jasni. Postoje mesta u ovoj zemlji u kojima, ako bih tamo dobila posao, to nikako ne bih prihvatla. Postoje mesta u Americi u koja nipošto ne bih putovala sa svojom decom, i to je veoma ozbiljan problem", rekla je ona.

GettyImages
GettyImages

"Mnogo puta sam pogledala moju decu i rekla sebi da ću, ako se ovo nastavi, možda morati da napustim Ameriku. Poslednje što želim u životu je da se moja deca ne osećaju bezbedno", istakla je Teronova.

Prva godina Donalda Trampa na čelu Sjedinjenih Država obeležena je jačanjem desničarskih pokreta u Americi i porastom rasizma, piše NjuzHab.

"Ako mogu da uradim nešto povodom toga, svako ću to i da uradim", istakla je Šarliz Teron, naglasivši da je krajnje vreme da "muškarci prestanu da vode svet na svoju ruku".

Vesti

Gde Srbi putuju za 1. maj? /VIDEO

O aranžmanima za Novu godinu i za letovanje razmišlja se mesecima unapred, a nekada se isto tako razmišljalo i za 1. maj. Ako se može verovati turističkim agencijama, to vreme se vratilo, a produženi vikend koristi se ne samo za roštiljanje, već i za posetu atraktivnim turističkim destinacijma.

Vesti ponedeljak 30.04. 19:25 Komentara: 8

Hladno pivo kod Zorana Kesića / VIDEO

Ukoliko ste u subotu propustili 135. epizodu emisije "24 minuta sa Zoranom Kesićem" na O2 televiziji, propustili ste i gostovanje legendarnog zagrebačkog benda Hladno pivo i njegovog frontmena Mileta Kekina. Taj propust sada možete da ispravite na sajtu b92.net.

Vesti ponedeljak 30.04. 16:00 Komentara: 0
strana 1 od 170 idi na stranu