- Vesti -

Šta to Novak nosi oko vrata?

Novak Đoković poslednjih nedelja oko vrata više ne nosi hilandarski drveni krst. Sada je njegova amajlija kamen ametist.

Podeli
Foto: YouTube Screenshot
Foto: YouTube Screenshot

Oni koji veruju u kristaloterapiju i feng šui ametist smatraju kamenom koji dovodi telo i um u ravnotežu i odagnava nestrpljenje.

Ametist se smatra korisnim u slučaju da neko ima problema sa zakonom ili novcem, ali sigurno nije najpoznatiji kamen koji predstavlja prosperitet.

U mentalnom i spiritualnom polju, ametist se, tvrde oni koji veruju u snagu kristala, ponaša kao univerzalni kamen koji pojačava spiritualnost, intuiciju i moći predviđanja svih vrsta. To čini tako što jača povezanost zemaljske ravni i drugih svetova. Ametist se smatra i dobrim kamenom za meditaciju i lucidno sanjanje, a otvara sposobnosti čoveka za telepatiju, povratak u prošle živote i komunikaciju s anđelima.

Emocionalno, ametist se koristi u slučaju velikih gubitaka i duševne patnje zahvaljujući blago sedativnoj energiji koja podstiče mir i zadovoljstvo. Čini čoveka fleksibilnim, sigurnim i s obe noge na zemlji.

U drevnoj medicini, korišćen je za sprečavanje odavanja porocima, protiv opijenosti i kompulsivnih ponašanja svih vrsta.

Zašto ga Novak nosi, niko ne zna.

On je početkom godine ispričao za "Novosti" da oko vrata nosi krstiće koje sam kupuje.

"Uzmem ih sam, s vremena na vreme, kada osetim i procenim da je trenutak da, možda, promenim krstić. Pet godina sam nosio krst sa Hilandara. Posetio sam Svetu goru 2009. godine i bilo je to jedinstveno iskustvo. Jedva čekam da se vratim. Iskoristiću priliku kada budem imao nekoliko slobodnih dana da ponovo odem", rekao je slavni teniser.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 170 idi na stranu