- Vesti -

Papa priznao da peva "kao magarac"

Papa Franja našalio se danas pred hiljadama mladih članova hora koje je primio u Vatikanu rekavši da peva "kao magarac".

Izvor: Beta
Podeli

"Volim pesmu", ali "kad moram da pevam, pevam kao magarac", odgovorio je poglavar Rimokatoličke crkve, veliki ljubitelj klasične muzike, desetogodišnjoj devojčici koja ga je upitala da li voli da peva, prenosi Hina.

"Ne znam da pevam", dodao je papa rekavši da mu je ljubav prema muzici usadila majka s kojom je svake subote posle podne slušao operu na radiju. Drugoj devojčici koja ga je upitala da li se nekad naljuti odgovorio je potvrdno, dodajući ipak da misli i na sve koje bi mogao podstaći na ljutnju.

"Ljutnja je otrov" i običaj da se ljutimo jest "bolest", kazao je, dodajući da neki svako jutro "ispiru usta sirćetom" kako bi se lakše naljutili. Odgovarajući na pitanje šta je u detinjstvu želeo da postane kad odraste, 79-godišnji papa Franja je priznao da je maštao da bude mesar, što je nasmejalo šest hiljada mladih članova hora "Pueri kantores" (Deca pevači).

Horovi iz celoga sveta koji u Rimu učestvuju na 40. međunarodnom kongresu održavali su poslednjih dana stare godine koncerte u crkvama italijanskog glavnog grada, a večeras će pevati na misi za mir koju će papa služiti u Bazilici Svetog Petra.

Međunarodni savez Pueri kantores osnovan je 1944. godine u Parizu. Njegovi članovi redovno se okupljaju u Večnom gradu.

strana 1 od 189 idi na stranu