- Vesti -

Srbi traže bojkot emisije Čelsi Hendler

Više od 3.500 ljudi potpisalo je peticiju za bojkot emisije američke komičarke Čelsi Hendler i televizije E! dok se voditeljka ne izvini za uvrede koje je izrekla na račun Srba i pojedinih državnih funkcionera.

Podeli

U internet peticiji navedeno je da je Čelsi Hendler uvredljivo govorila o zemlji i naciji o kojoj ne zna ništa i da je potom ohrabrila i goste u studiju da verbalno napadaju Srbiju i njene građane.

Bojkot te televizije traži i novoformirana grupa na Fejsbuku koja je već okupila više od 7.000 članova.

Za sada su izvinjenje uputila dva komičara koji su gostovali u emisiji, ali se nije izvinila i autorka.

(Saznajte više o izvinjenju američkih komičara)

Američka komičarka je, naime, u emisiji "Chelsea Lately" na televiziji E!, komentarišući koncert Ejmi Vajnhaus u Beogradu i razočaranje publike nastupom, izrazila čuđenje što je Srbima uopšte dozvoljeno da idu na koncerte i što imaju Fejsbuk.

"Znate šta, vaša zemlja je sramota i razočaranje", rekla je komičarka, dok je njen kolega izrazio čuđenje što Srbi koncert nazivaju katastrofom s obzirom da je to "zemlja u kojoj se dogodio genocid i etničko čišćenje".

(Saznajte više o emisiji Čelsi Hendler)

Voditeljka je pomenula i ministra odbrane Dragana Šutanovca i njegov komentar na fejsbuku o koncertu, uz ocenu da je Dragan veoma popularno boljšsevičko ime.

Njene kolege komičari upitali su "da li je Šutanovac onaj tip koji je prebio Rokija" i konstatovali "da jeste".

Publika je na opaske o Srbiji reagovala smehom i aplauzom.

strana 1 od 81 idi na stranu