Goli protest zbog ubijanja crnih medveda

Udruženje za zaštitu prava životinja "Sloboda za životinje" organizovaće u četvrtak 31. jula protest ispred ambasade Velike Britanije u Beogradu, zbog ubijanja crnih medveda čije se krzno koristi za izradu ukrasnih kapa britanske Kraljevske garde.

Život

Izvor: B92

Utorak, 29.07.2008.

10:00

Default images

Akciji će prisustvovati i aktivisti i članovi Organizacije za etički tretman životinja (PETA) iz Engleske koji će u znak protesta biti bez odeće.

Aktivisti PETE pozvaće na tom skupu kraljicu Elizabetu i britansko Ministarstvo odbrane da zaustave ubijanje medveda zbog korišćenja njihovog krzna za ceremonijalni ukras Kraljeve garde, navodi se u saopštenju organizatora.

Članovi organizacije PETA će se skinuti do gole kože da zaustave masakr medveda. Koža celog jednog medveda služi za pravljenje samo jedne kape gardista. Mnogi od tih medveda budu upucani sa više metaka pre nego što umru. Neki uspeju pobeći od lovaca i iskrvare do smrti. Kada im ubiju majke, mladunci ostaju da umru od gladi.

"Mi smo danas ovde da prikažemo golu istinu koja stoji iza kapa Kraljevske garde. Britansko Ministarstvo odbrane ima krv na svojim rukama dokle god dozvoljava da medvedi budu ubijani za ništa drugo nego ukrasne kape. Lepe veštačke kape proizvedene bez upotrebe nasilja već su na raspolaganju", kaže PETA koordinatorka kampanje za Evropu, Lorin Bouvi (Lauren Bowey). "Tradicija nije opravdanje za surovost".

U glasanju koje je organizovao evropski ogranak organizacije PETA, blizu 80 procenata anketiranih se suprotstavilo korišćenju novca poreskih obveznika za ubijanje kanadskih crnih medveda i korišćenju njihove kože za modni detalj u obliku ceremonijalnih kapa za Kraljevsku gardu petog britanskog prestolonaslednika. PETA i njeni aktivisti imaju podršku poznatih ličnosti poput Pamele Anderson, Rodžera Mura, Moriseja, Džejmsa Kromvela, Tvigija i drugih u nastojanjima da se zabrani korišćenje krzna medveda kao ukras na glavi kućne garde.

Protest će biti održan u podne, ispred britanske ambasade u Resavskoj ulici u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: