Glasovi žirija Crne Gore se ne računaju?

Prema pisanju stranih medija, glasovi žirija šest zemalja iz drugog polufinala će biti izuzeti iz ukupnog broja poena.

Izvor: B92

Nedelja, 15.05.2022.

12:54

Glasovi žirija Crne Gore se ne računaju?
Foto: Shutterstock/rarrarroro

Podsetimo, partner Evropske radiodifuzne unije (EBU) koji vrši monitoring nad glasanjem tokom Evrovizije, saopštio je da su u rezultatima šest zemalja identifikovani "određeni neregularni obrasci glasanja".

Glasovi žirija iz šest zemalja u drugom polufinalu Evrovizije su uklonjeni iz takmičenja, a potom su bili zamenjeni zbirnim rezultatima zasnovim na zemljama sa sličnim obrascima glasanja u drugom polufinalu i velikom finalu.

Iz Evrovizije su bili uklonjeni nacionalni žiriji iz sledećih zemalja: Azerbejdžan, Gruzija, Crna Gora, Poljska, Rumunija i San Marino.

"U analizama glasanja žirija od strane partnera za glasanje Evropske radiodifuzne unije (EBU) nakon druge generalne probe drugog polufinala Pesme Evrovizije 2022, u rezultatima šest zemalja identifikovani su određeni neregularni obrasci glasanja", pisalo je u njihovom saopštenju.

"Da bi se uskladio sa Uputstvima za glasanje takmičenja, EBU je radio sa svojim partnerom za glasanje na izračunavanju zamenskog zbirnog rezultata za svaku zemlju i za drugo polufinale i za veliko finale (izračunato na osnovu rezultata drugih zemalja sa sličnim glasanjem)", naveli su.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: