Petnici ekološko priznanje

Povodom Dana planete Zemlje, 22. aprila, Istraživačka stanica Petnica je nagrađena Velikom poveljom „Zelena planeta“ za doprinos promociji zaštite životne sredine u prethodnih 30 godina postojanja i rada.

Život

Izvor: N. B.

Utorak, 23.04.2013.

23:45

Default images

„Nagradu dodeljujemo Istraživačkoj stanici Petnica za učinjeno dobro prirodi, jer je svih 30 godina rada promovisala brigu o prirodi i svojim obrazovnim programima uticala na podizanje svesti mladih ljudi o potrebi zaštite životne sredine“ – kaže Branislav Marinkov predsednik žirija, pokretač nagrade i dugogodišnji urednik ekološke emisije „Čekajući vetar“.

Nagradu „Zelena planeta“, kao naslednicu poznate nagrade „Maslinova grana“, dodeljuje Društvo stručnjaka ekoloških nauka.

Primajući ovo priznanje u ime Petnice, Tomica Mišljenović, rukovodilac programa biologije i ekologije je podvukao ;injenicu „da se Petnica trudi da svest o potrebi za očuvanjem prirode svo vreme neguje kod svih svoji polaznika bez obzira na to sa kog programa dolaze“. „Ovo priznanje je Petnici dokaz da svih ovih 30 godina radi dobre stvari i promoviše prave vrednosti. Nagrada dolazi u momentu kada Petnica ulazi u novu fazu rada u novom prostoru sa modernom opremom. Zato će ona biti podstrek za proširenje programskih sadržaja, među kojima će posebno mesto imati i programi zaštite životne sredine“ – naveo je gospodin Mišljenović nakon preuzimanja ovog priznanja.

Istraživačka stanica Petnica osnovana je 1982. godine na inicijativu grupe mladih istraživača, nastavnika i studenata nezadovoljnih postojećom praksom u obrazovanju i formiranju mladih naučnih kadrova.

Petnica je samostalna i nezavisna organizacija koja se bavi razvojem naučne kulture, naučne pismenosti, obrazovanja i kulture. Aktivnosti ISP su najvećim delom usmerene na mlade – na učenike i studente, kao i na obuku nastavnika u novim tehnikama, metodama i sadržajima u oblasti nauke i tehnologije. Programi ISP obuhvataju širok spektar oblasti i disciplina u okviru prirodnih, društvenih i tehničkih nauka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: