- Eucerin Leto -

Glatka i meka stopala u tri koraka

Ni koža na stopalima nije pošteđena u vrelim danima, pogotovo ako ste stalno u zatvorenoj ili neudobrnoj obući, te je neophodno je da se o njima starate na pravi način. Ni zadebljanje na petama nije ni prijatno ni lepo na oko, pa evo tri saveta kako da omekšate i negujete stopala.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Savet plus: I potpetice zadebljavaju kožu

Takođe, ako nosite otvorenu obuću, važno je da vam stopala, a posebno pete budu lepo odnegovane. Često se na njima javlja zadebljanje od tesne i neudobne obuće. Žene pogotovo imaju problem kada nose potpetice i cipele koje im stežu stopalo. Zbog toga, nosite udobnu obuću, a izbegavajte onu koja vas “ograničava”.

Za početak, neizostavna je redovna higijena i ovog dela tela. Ukoliko ste po ceo dan u zatvorenoj obući, bilo bi dobro da, kada posle napornog dana konačno stignete kući, izujete se i stopala operete mlakom vodom. Priuštite im s vremena na vreme i piling, a ona će vam na tome biti zahvalna.

Nakon kupke i pilinga uzmite u ruke kamen ili turpiju za stopala i blagim pokretima uklonite zadebljanu kožu. Ona možda neće nestati posle prvog puta, ali vi budite uporni.

Kada ste to uradili, počastite svoja stopala, na kojima stojite po ceo dan, kremom koja će pomoći da se koža hidrira. Koristite kreme koje sadrže ureu. Krema će takođe uticati na to da koža postane mekša i da se ne stvaraju zadebljanja.

Eucerin UreaRepair PLUS Krema za stopala sa 10% uree daje suvoj i izrazito suvoj koži stopala intenzivnu hidrataciju koja im je potrebna da bi bila meka i glatka. Ovaj sastojak pomaže smanjenju zadebljanja kože stopala i žuljeva.

Trenutno ublažava simptome suve kože, a pogodna je za osobe sa kserozom, psorijazom i dijabetesom.

strana 1 od 2 idi na stranu