Onlajn savetovalište za sve osobe sa dijabetesom

Iako svesni da je svet stao pred pandemijom koronavirusa, potreba da budemo još ujedinjeniji je iznedrila nove načine komunikacije između lekara i pacijenata, do čijih saveta je bilo otežano doći u vremenu iza nas.

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 22.09.2020.

13:30

Onlajn savetovalište za sve osobe sa dijabetesom
depositphotos/everythingposs

Zato je projekat Dijabetološkog saveza Srbije "Poveži i podrži", kao jedan vid onlajn savetovališta za dijabetes, u prethodnom periodu okupio stručne endokrinologe i psihologe sa idejom da borbu za dobrom kontrolom šećera olakša kako u doba vanrednog stanja, tako i u narednim mesecima.

Nakon letnje pauze, ova inicijativa ulazi u drugi krug. Ovoga puta onlajn savetovanje će se održavati jednom mesečno, ali će se, pored endokrinologa i psihologa, uključiti i lekari drugih specijalnosti, koji će svi zajedno pokušati da odgovore na sva pitanja i dileme koje dijabetes nosi sa sobom. Osim edukativnih predavanja, svi slušaoci mogu da postavljaju pitanja lekarima u vezi sa svojim dilemama kada je kontrola dijabetesa u pitanju, a kroz zanimljive i veoma korisne radionice koje psiholog vodi, upoznaju još neke načine kako da se borba sa dijabetesom učini lakšom i prihvatljivijom.

Prvi sastanak u ovom nizu će se održati danas od 18 h, a svi zainteresovani mogu da se priključe sastanku jednim klikom na link koji će se biti postavljen na stranici Dijabetološkog saveza Srbije na Fejsbuku i njihovom zvaničnom veb-sajtu na adresi http://www.diabeta.net.

Značaj ovog projekta, pored toga što se prvi put organizuje u Srbiji, veliki je kako za osobe obolele od dijabetesa, članove njihovih porodica, tako i za sve one koji žele da čuju nesto više o zdravim navikama i kvalitetnijem životu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: