Od sledeće godine jedinstven broj Hitne pomoći

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas da je prvi zadatak njegovog ministarstva, pošto 1. januara Republika preuzme finansiranje domova zdravlja, da radi na uspostavljanju jedinstvenog broja Hitne pomoći za celu Srbiju, što bi, kako je ocenio, moglo da se realizuje već sredinom naredne godine.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: get4net/depositphotos
Foto: get4net/depositphotos

"Ministarstvo 1. januara preuzima domove zdravlja, koji sada pripadaju lokalnim samoupravama, koje ih finansiraju. Od 1. januara njihovo finansiranje prelazi na nivo Republike, i prvi zadatak nam je da napravimo jedinstven broj", rekao je Lončar.

Prema njegovim rečima, za realizaciju tog projekta potrebno je minimum nekoliko meseci, možda i pola godine. Lončar je naveo da je plan da postoji četiri ili pet regionlanih centara, da građani koji žive u graničnim područjima, kada im je hitna pomoć potebna, ne bi morali da razmišljaju na kojoj se teritoriji opštine nalaze.

"Nastojaćemo da budu objedinjene sve hitne službe, da tu budu i vatrogasci i policija, kao u većini modernih zemalja", kazao je ministar.

strana 1 od 15 idi na stranu