Zdravlje

Subota, 12.12.2020.

08:36

SAD odobrila Fajzerovu vakcinu

Američka uprava za hranu i lekove (FDA) saopštila je da je u petak dozvolila hitnu upotrebu vakcine za kovid 19 koju su razvili farmaceutska kompanija Fajzer i njen nemački partner Bajontek, objavio je Glas Amerike.

Izvor: B92

SAD odobrila Fajzerovu vakcinu
Foto: depositphotos/valuavitaly

Prve vakcine dobiće zdravstveni radnici i štićenici domova za stare, a vakcinacija bi trebalo da počne u narednih nekoliko dana. Biće to najveća vakcinacija u istsoriji Amerike - i imaće globalne posledice budući da su SAD model za mnoge druge zemlje suočene sa istim odlukama.

Predsednik Tramp u petak uveče je, u video snimku koji je objavljen na Tviteru, saopštio da će prva osoba u Americi dobiti vakcinu za manje od 24 sata i da će vakcina biti besplatna za sve Amerikance, prenosi VOA.

"Naša zemlja je ostvarila medicinsko čudo. Razvili smo bezbednu i efikasnu vakcinu za samo devet meseci. Ovo je jedno od najvećih naučnih dostignuća u istoriji. Spasiće živote miliona ljudi i uskoro će jednom zauvek okončati pandemiju", dodao je Tramp.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

21 h

Podeli: