Nova vest
Fudbal 60

16.6.2024.

10:10

Startnih 11 Srbije – tri velike dileme

Reprezentacija Srbije ove večeri od 21.00 protiv Engleske igra svoju prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Autor: Stefan Smuđa

Stefan Smuđa
Stefan Smuđa
Peđa Milosavljević/Starsport

Specijalni izveštač iz Nemačke – Stefan Smuđa


Na "AufŠalke" areni u Gelzenkirhenu se zna ko će biti favorit, ali isto tako i ko nema šta da izgubi.


Srbija može samo da profitira iz ovog duela, ali samo ukoliko mu pristupi pametno, sa dobrom postavkom i izborom tima.

"Kostur" srpskog tima je poznat i, čini se, nema nikakve dvojbe oko toga da će početi sa formacijom 3-5-2, odnosno, 5-3-2 kada je u stavu defanzivnog bloka.

B92.sport


Međutim, do prve dileme dolazimo već kada je u pitanju "jedinica".

Vanja Milinković-Savić jeste prvi reprezentativni golman, ali je Predrag Rajković dokazao u pripremnoj utakmici sa Švedskom da je u boljoj formi.


Koga izabrati, makar u ovom slučaju, biće "slatka muka".

LINEUP11


Projektovan tim Srbije (3-5-2): V. Milinković-Savić – Milenković, Veljković, Pavlović – Živković, Gudelj, S. Milinković-Savić, Tadić, Kostić – Mitrović, Vlahović


Odbrana je "zacementirana" i u njoj će trojku defanzivnih štopera činiti Nikola Milenković, Miloš Veljković i Strahinja Pavlović, dok će ofanzivni bekovi biti Andrija Živković na desnoj i Filip Kostić na levoj strani.


Mada bi lako moglo da se desi da fudbalera Juventusa zameni imenjak Mladenović, budući da bi izvesno doneo veći doprinos u defanzivi.

Peđa Milosavljević/Starsport


Drugi i treći "problem" nekako su povezani, jer zavise od odluke hoće li se Englezi napasti sa jednim ili dvojicom napadača. Preciznije, sa Mitrovićem, Vlahovićem ili obojicom.


Dušan Tadić je iza njih siguran, a ukoliko se igra sa dvojicom napadača, Sergej Milinković-Savić će se povući na zadnjeg veznog i uz njega, trebalo bi, da bude Nemanja Gudelj.

Peđa Milosavljević/Starsport


U slučaju da krenemo rezervisanije i sa jednim špicem, SMS bi mogao da dejstvuje uz Tadića u drugoj liniji, a Gudelju bi se u ulozi "osigurača" pridružio Saša Lukić.


Naravno, Piksi nas je godinama unazad navikao na iznenađenja i eksperimente, mada verujemo da je izvukao pouke i da će sada birati proverene snage.

Ostalo je još malo vremena. Koji ste vi tim izabrali u Fantaziranju?

Podeli:

Komentari 60

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Testovi

Test: Kia Sportage – hrabar iskorak

U koncernu Kia-Hyundai, Kia je bila konzervativniji brat koji je igrao na sigurnu kartu. A, onda je došao novi Sportage i pokazao da je vreme da se napravi veliki iskorak napred.

Auto magazin/Armen Derbogosijan

14:00

10 h

Novo Sport Video Menu