Osam namirnica koje sadrže više proteina od jaja

Jedno kuvano jaje sadrži šest grama proteina, a sledeće namirnice su još bolji izvor ove gradivne materije, piše "Womens health" magazin.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Bademi

Bademi se smatraju jednom od namirnica koje poseduju visok sadržaj proteina, ali je cenjena zbog bogat izvora vitamina E, bakra i magnezijuma.

Ovas

Obično se smatra da ovas sadrži skrivene ugljene hidrate, ali istina je da je bogat proteinom, biljnim vlaknima, sadrži mnoge vitamine, minerale i antioksidante.

Edamam pasulj

Edamame su mahune soje (nezrela soja) tzv. japanska soja, a osim proteinima, bogat su izvor gvožđa i kalcijuma.

Sušeno seme bundeve

Seme bundeve je najpoznatije po visokom sadržaju magnezijuma, ali je takođe dobar izvor proteina. Dodajte ga u svoju omiljenu salatu.

Grčki jogurt

Kada je reč o oporavku mišića, nemasni grčki jogurt je jedna od najboljih namirnica koju možete da unosite svakog dana. Jedna plastična čaša sadrži oko 17 proteina i samo 100 kalorija.

Sušena spirulina

Riba nije jedina proteinska hrana koju možete da pronađete u okeanima. Probajte spirilinu da dodate u salatu, a možete i spirulinin prah koristiti u smuti napicima.

Leblebija

Pored proteina, leblebija sadrži gvožđe, fosfor, kalcijum, magnezijum, mangan, cink i vitamin K, sve vitamine i minerale koji pomažu u izgradnji jačih kostiju.

Tofu sir

Sadrži svih osam esencijalnih aminokiselina.Plus, dobićete veliku dozu magnezijuma, bakra, cinka i vitamina

Ishrana

Pijete čašu vina dnevno? Budite oprezni

Crveno vino može da se smatra i obaveznim ako držite do svog zdravlja, ali ako želite da oslabite tu ideju treba da preispitate. Trener Grim Tomlinson postavio je zanimljivu grafiku o tome koliko kalorija unesete samo ako vam ovo postane “zdrava navika”.

Ishrana nedelja 5.08. 16:15 Komentara: 13
strana 1 od 6 idi na stranu