Samsung predstavio aplikaciju za bezbednost ekrana

Kompanija Samsung predstavila je Samsung Safety Screen aplikaciju za bezbednost ekrana koja pomaže korisnicima, posebno mlađoj deci, da drže svoje mobilne uređaje na idealnom rastojanju od očiju.

Izvor: Tanjug
Podeli

Ova aplikacija je dostupna besplatno za sve Android uređaje na Google Play Store prodavnici, navodi se u saopštenju kompanije.

Samsung Safety Screen radi u pozadini na mobilnim uređajima, a roditelji čak mogu da aktiviraju i zaštitu putem lozinke.

Koristeći napredni softver za prepoznavanje lica, aplikacija prikazuje prijateljski raspoloženu animaciju koja ugasi ekran kada se uređaj prinese preblizu očima, a otključa ga tek kada se uređaj udalji na minimalnu preporučenu bezbednu razdaljinu.

"Primetili smo da deca provode više vremena u upotrebi svojih uređaja, da ih drže preblizu očiju, što nije idealno i što može da ošteti njihov vid. Kao lideri inovacija, brinemo i o zdravlju i bezbednosti naših potrošača. Zbog toga predstavljamo ovu inovativnu aplikaciju koja štiti oči korisnika, tako što ih podseća da svoje uređaje drže na bezbednom rastojanju", izjavio je šef Divizije za IT i mobilne uređaje kompanije Samsung Gulf Electronics Tarek Sabag, a navodi se u saopštenju.

Razvijena u kompaniji Samsung Gulf Electronics, u saradnji sa Leo Burnett MENA Samsung Safety Screen aplikacija je već dobila nagradu na nedavno održanoj manifestaciji Dubai Lynx.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.