Moraju da plate 4 miliona: Velikan ukrao patent za kontroler

U poslednje vreme, kompanija Valve često završava na sudu. Ovoga puta je presuđeno u korist druge strane, ovoga puta je to bio Scuf Gaming brend iza kojeg stoji Corsair.

Izvor: play.co.rs
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Scuf Gaming je Valve tužio zbog povrede prava na patent sa Steam kontrolerom i njegovim zadnjim tasterima. Radi se o istom patentu za koji je Microsoft platio 6 miliona dolara kako bi ga koristio u Xbox Elite kontrolerima.

Valve, međutim, nije želeo da plati za ovaj patent, već je formirao nešto svoje, što je prema tužbi u 7 tačaka povredilo patent, prenosi. Sudija je procenio da je Valve u svih 7 tačaka kriv i odlučeno je da mora da plati kaznu od 4 miliona dolara. Scuf Gaming je inicijalno tražio 11 miliona dolara kao nadoknadu štete, ali je iznos snižen.

Porota je otkrila da bi se kazna čak mogla povećati, pošto je Valve svesno prekršio zakon kako bi Steam kontroler načinio primamljivijim. Nažalost, Valve je gubitnik i na drugoj strani, pošto kontroler ipak nije zaživeo i Valve je 2019. kontroler u potpunosti povukao iz prodaje, prenosi play.co.rs.

Pored ove kazne, Valve je nedavno zbog geoblokiranja ključeva na svojoj platformi primoran da plati kaznu od 1,6 miliona dolara Evropskoj komisiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.