Telefon sa ekranom "na izvlačenje": Menja veličinu po potrebi VIDEO

Jedan od najvećih globalnih tehnoloških smotri, CES, svake godine donese neke novitete koji ilustruju da nema kraja novim uređajima, sve dok je kreativnosti. Takav je slučaj i sada, kada je kompanija LG predstavila telefon sa "rolajućim" ekranom, odnosno ekranom na izvlačenje.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 12.01.2021.

15:01

Telefon sa ekranom
Ilustracija: depositphotos/Preto_perola

LG Rollable ima ekran čija veličina može da se menja, pa tako iz forme telefona prelazi u formu tableta. Drugim rečima, ekran se izvlači i tako povećava svoju veličinu.

"Bilo je glasina o ovom smartfonu, a naš menadžment želi da ih potvrdi. Taj uređaj stiže na tržište ove godine", izjavio je portparol kompanije LG. Na tehnologiji ekrana, LG radi zajedno s kineskom BOE Technology Grupom, a još uvek nema detalja o kakvom tačno ekranu je reč, kao ni kolike će tačno biti njegove veličine, prenosi Kliks.
LG je započeo rad na "Rollable" telefonu u sklopu eksperimenata "Explorer Project". Proizvod ovih eksperimenata je i LG Wing, telefon sa rotirajućim dizajnom i dva OLED ekrana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: