Novi iPad Pro 92 odsto brži od većine PC računara FOTO

Tehnološki gignat iz Kupertina, na njujorškoj promociji novih proizvoda, predstavio je i novi model iPad Pro. Do sada je u svetu prodato 400 miliona tih tableta, a Apple je prošle godine prodao više iPad-a nego drugi pojedinačni proizvođači laptopova.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Apple
Foto: Apple

Apple predstavio "ekološki" MacBook Air i Mac mini VIDEO

iPad Pro je izgubio oble ivice, pa sada dolazi u kućištu tzv. "flat edge" dizajna, sa zaobljenim uglovima i tanki okvirom oko ekrana.

Uređaj je opremljen novim Liquid Retina ekranom, poput smartfona iPhone XR, dijagonale 11 inča. iPad Pro će takođe imati i verziju sa ekranom dijagonale 12,9 inča.

Apple tvrdi da je novi iPad brži u radu od 92 odsto PC računara prodatih u poslednjih godinu dana.

Foto: Apple
Foto: Apple

Urđaj, koji pokreće bionički A12X čip, sa osam CPU i sedam grafičkih jezgara, 35 odsto brži u single core a 90 odsto u multicore radu.

Uređaj ima i novi Pencil. Olovka se za tablet lepi magnetom i puni se bežično dok je priljubljena.

Novi iPad ima od 512GB do 1TB intrene memorije i dolazi sa USB-C priključkom, preko koga je moguće puniti iPhone i druge uređaje. Uređaj podržava reprodukciju 5K snimaka.

Uređaj će imati i posebnu verziju Photoshopa.

Foto: Apple
Foto: Apple

iPad Pro će se prodavati po cenama: za verziju sa ekranom od 11 inča i 64GB do 1TB interne memorije, početna cena iznosi od 799 dolara.

Verzija sa ekarnom dijagionale 13 inča i od 64 GB do 1TB interne memorije startuje sa cenom od 999 dolara.

Danas stiže i opertivni sistem iOS u verziji 12.1, koji korincima nudi Group FaceTime, eSIM za XR i XS i nove Animojije.

Kako je izgledala celokupna promocija možete pogledati na našem Live blogu.

Šta je sve Apple predstavio i kako sada stvari izgledaju poslušajte u novoj epizodi Tehnopolis Podcasta.

Foto: Apple
Foto: Apple

Vesti

Battlefield V neće imati pay-to-win mikrotransakcije?

Izlazak Battlefield V je sa svakim danom sve bliži pa sa njime raste i pitanje da li će Electronic Arts dozvoliti sebi istu grešku kao prošle godine sa Star Wars: Battlefront 2, gde su pay-to-win mikrotransakcije dovele do velike pobune igračke zajednice i igra je ostala upamćena kao potpuni debakl.

Vesti utorak 30.10. 21:10 Komentara: 4

Globalni lideri inovacija u Beogradu

Danas je u Narodnom muzeju u Beogradu po prvi put održan „Digital, Life, Design” Salon (DLD), koji okuplja globalne lidere i predstavlja digitalne inovacije našeg vremena u oblastima virtuelne realnosti, digitalne edukacije, umetnosti, dizajna i gejminga. DLD je međunarodna platforma koja okuplja uticajne ljude iz celog sveta, koji svojom kreativnošću, radom i istraživanjima kreiraju promene.

Vesti ponedeljak 29.10. 16:29 Komentara: 0
strana 1 od 33 idi na stranu