Samsung Galaxy S III - otpakovan!

Samsung je večeras (3. 5) u Londonu konačno predstavio najiščekivaniji Android smartfon godine.

Podeli

Reč je o trećoj generaciji Samsungovih pametnih telefona, „humanom telefonu koji vas razume”, kako je rekao JK Šin, predsednik IT & Mobile Communication Division.

„Dizajniran da bude neusiljeno pametan i intuitivno jednostavan, Galaxy S III je kreiran sa ljudskim potrebama na umu”.

Telefon ima 4,8-inčni Super AMOLED HD (1280x720) ekran osetljiv na dodir, zadnju (od 8 megapiksela) i prednju (1,3-inčnu od 1.9 megapiksela) kameru i radi na najnovijoj verziji Androida - Ice Cream Sandwichu.

Baš kao i HTC One X, kamera nema odloženo vreme otvaranja blende pa fotografije snimate istog momenta. Odjednom „hvata” 20 fotki, a opcija Best Photo vam omogućava da odaberete najbolji snimak u grupi od 8.

„Žila kucavica" novog telefona je četvorojezgarni Exynos procesor od 1,4 GHz, „pripomognut" svežim GPU-jem koji je navodno 65% brži od grafičkog čipa Mali 400 koji ima Galaxy S II.

Baterija je prenosiva sa 2,100mAh, uz opciju bežičnog punjenja. Uz bateriju ima mesta za mikro SIM karticu i mikroSD od 16GB, 32GB ili 64GB u zavisnosti koju verziju telefona kupite.

Druge opcije za konekcije su Bluetooth 4.0, WiFi Direct, DLNA, MHL-kompatibilni mikro-USB port i priključak za slušalice sa NFC-om povezanim sa baterijom.

Opcija Smart Stay detektuje vaš glas i pokrete očima i prepoznaje na koji način koristite telefon - da li, recimo, čitate e-knjigu ili surfujete netom - i drži telefon uključen dokle god vam je u rukama. Dakle, ako čitate knjigu ne morate da brinete da ćete svaki čas morati da radite „wake up” ekrana.

„Ekran neće potamneti ako ga ne dirate neko vreme jer telefon 'vidi' vaše oči i prepoznaje da još uvek gledate u telefon”, kaže JK Šin.

Ako nekome kucate SMS a onda ipak odlučite da ga pozovete, Direct Call će pozvati tu osobu čim prislonite telefon na uho.

S Voice omogućava telefonu da sluša i odgovara na vaše reči poput Siri. Možete reći telefonu da „snooze” kad vam se uključi alarm, da pusti vaše omiljene pesme, šalje SMS-ove i emailove, organizuje vam raspored i automatski uključi kameru i fotografiše.

Buddy Share Photo će prepoznati lica vaših prijatelja na fotografiji i ponuditi da im automatski pošalje sliku.

S Beam vam omogućuje da sa prijateljima razmenite fajl do 1 GB težine za 3 minuta ili da pošaljete muzički fajl od 10 MB za 2 sekunde - bez korišćenja WiFija ili signala za mobilni - samo prislanjanjem svog telefona na drugi Galaxy S III.

Opcijom AllShare Cast možete da konektujete telefon bežičnim putem sa TV-om i gledate program, a ista usluga može da se koristi za razmenu fajlova između telefona i tableta, PC-ja ili TV-a bez obzira na udaljenost uređajâ.

Debeo 8,6 mm i težak 133 grama, Galaxy S III je po izgledu sličniji Galaxy Nexusu nego Galaxy S II, piše Endgadget u svojoj recenziji. Dostupan je u „oblutak plavoj” i „mermerno beloj” boji.

Galaxy S III biće plasiran u 145 zemalja, preko 296 mobilnih operatera širom sveta, što je najveće lansiranje nekog uređaja u istoriji Samsunga.

U Evropu stiže 29. maja, u ostale delove sveta od juna.

Snimak čitave manifestacije "otpakivanja" možete pogledati ovde:

 

Vesti

SAD: Petina računara bez antivirusa

Istraživačka kompanija McAfee objavila je rezultate svog istraživanja upotrebe antivirusnog softvera koji pokazuju da 17 posto korisnika širom sveta nema nikakvu antivirusnu zaštitu na svojim računarima.

Vesti sreda 30.05. 16:59 Komentara: 13

Holandski parlament odbacio ACTA

Poslanici holandskog parlamenta izglasali su odluku protiv potpisivanja sporazuma o zaštiti autorskih prava na internetu (ACTA), bez obzira na to kako će se izjasniti Evropski parlament u junu.

Vesti sreda 30.05. 11:36 Komentara: 2
strana 1 od 69 idi na stranu