iPad 3 stiže u februaru?

Ne samo što bi se mogao pojaviti ranije nego što se očekivalo, već bi mogao ponuditi ekran rezolucije kakvu je do sada imao iPhone.

Izvor: Tportal
Podeli

Apple priprema sledeću generaciju iPada, piše The Los Angeles Times. Uređaj će biti sličan iPadu 2, no imaće i ekran visoke rezolucije poput iPhonea 4 i 4S, dvostruko veće od trenutno aktuelnih Appleovih tableta, sa ekranom od 132 piksela po inču.

iPhone 4 i 4S imaju Retina ekrane, rezolucije 960x640 piksela i gustine od 326 piksela po inču.

Smatra se kako je sve iznad 300 ppi toliko zbijeno da mrežnjača ljudskog oka to ne može raspoznati s udaljenosti od 10 do 12 inča (od 25,4 do 30,4 centimetara). Zato ih nazivaju Retina, engleska reč za mrežnjaču, ekranima.

Appleova konkurencija već je izbacila na tržište tablete veće rezolucije, a pristižu i novi. Jedan od njih je Asusov Eee Pad Transformer Prime, čiji bi ekran trebalo da ima rezoluciju 1280x800 piksela.

Ipak, nije se pojavilo ništa nalik Retina ekranima, iako Samsung radi na tome mesecima.

Apple bi, procenjuje se, tokom poslednjeg kvartala ove godine mogao prodati 12 do 13 miliona iPada. Amazonov Kindle Fire, trenutno najveći iPadov suparnik (iako i uređaj znatno slabijih mogućnosti), mogao bi biti prodat u 3,9 miliona primeraka.

Što se datuma kada bi se iPad 3 mogao pojaviti na tržištu, spekuliše se o februaru naredne godine.

Vesti

Android ubedljivo dominira

Rezultati istraživanja koje je sproveo comScore pokazuju da je u tromesečnom periodu zaključno sa novembrom 2011., pokazuju da je Samsung najveći proizvođač, a Android najpopularnija platforma.

Vesti petak 30.12. 10:25 Komentara: 17
strana 1 od 75 idi na stranu