iPhone 5 je bio spreman?

Iako se nagađalo da bi moglo doći i samo do blagog unapređenja postojeće verzije, većina izvora bliskih kompaniji ili upoznatih sa njenim planovima pominjali su potpuno novi iPhone 5.

Podeli

Umesto njega, Apple je u oktobru predstavio iPhone 4S, spolja gotovo identičan kao i prethodni model uz izvesna hardverska unapređenja i novi softver. Business Insider sada piše da je iPhonea 5 ipak bilo.

Neimenovani izvor ovog sajta kaže da je isprobao iPhone 5 i da se tek mesec dana pred sam događaj odlučilo da on neće biti predstavljen.

Prototip, koji je prema izjavama ovog izvora bio spreman par meseci pre samog događaja, imao je ekran dijagonale 4-inča, zadnja strana je bila izrađena od aluminijuma, kao i na iPadu, bez fizičkog tastera, kamerom od 10 megapiksela i ličio je na razne slike prototipa koje su se mesecima pre predstavljanja mogle pronaći na internetu.

Zbog čega je Apple odlučio da predstavi 4s, a ne iPhone 5?

Izvor Business Insidera kaže da su postojale glasine da Stiv Džobs nije oduševljen 4-inčnim ekranom, jer dovodi do fragmentacije, što je jedna od najvećih zamerki koju je on imao u odnosu na Android ekosistem.

Neki drugi izvori ranije su govorili da je iPhone 5 bio poslednji veliki projekat na kome je Stiv Džobs radio, a ukoliko Apple nastavi svoju tradiciju predstavljanja novih generacija iPhonea u junu, koju je ove godine zaobišao, na konačnu potvrdu ili demant ovih informacija sačekaćemo još nešto više od sedam meseci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 75 idi na stranu