Firefox sada podrazumevano sprečava sajtove da prate vašu aktivnost pretrage

Svi Firefox korisnici na desktopu će sada biti podrazumevano zaštićeni preko Total Cookie Protection funkcije ovog pregledača.

Izvor: B92, Engadget

Sreda, 15.06.2022.

13:45

Firefox sada podrazumevano sprečava sajtove da prate vašu aktivnost pretrage
Foto: monticello / Shutterstock.com

Mozilla pomenutu funkciju naziva "najjačom zaštitom za privatnost do sada" kada su u pitanju pregledači, jer ograničava kolačiće na sajt na kojem su kreirani.

To znači da kolačiće drži izolovanim, sprečavajući kompanije koje prate da pristupaju tim kolaćićima i nadgledaju aktivnosti korisnika bez njegove dozvole. Bez ove funkcije, sajtovi mogu da dobiju više informacija o korisniku, kako bi im isporučivali specifične reklame zasnovano na aktivnosti korisnika.

Mozila je funkciju objavila 2021. godine i ranije ju je podrazumevano omogućavala samo kada bi se korisnik prebacio u Firefoxov privatni mod. Sada svi Firefox korisnici na desktopu mogu da uživaju u prednostima koje funkcija donosi, bez potrebe da je posebno uključuju.

Ranije ove godine, Mozilla je Total Cookie Protection implementirala i u Firefox Focus pregledač za Android uređaje, kako bi se izborila sa praćenjem na vebu na mobilnim uređajima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: